Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Две вредни заблуди за нашето здраве

Замисляме ли се какво слагаме в чинията си или ядем безразборно?

Научили ли сме се да четем добре етикетите и да разбираме какво съдържат продуктите, които купуваме, или се осланяме по-често на гръмки надписи? И дори да сме убедени, че имаме здравословен режим на хранене, възможно ли е да допускаме грешки?

Бялата захар

По принцип е здравословно да се ограничава приемът на бяла захар, но заместването й с подсладители в някои случаи може дори да е по-опасно за здравето. В книгата си „Световната конспирация среищу здравето“ д-р Атанас Гълъбов подчертава, че един от най-широко използваните подсладители – аспартамът, крие огромни рискове за здравето ни: главоболие, гадене, обриви, виене на свят, дори загуба на зрение и поява на тумори. Затова внимателно четете етикетите на продуктите без захар и по възможност, когато ви се яде нещо сладко, изберете плод.

Храни с добавени витамини

Навсякъде ни се предлагат храни с добавен витамин А, С или Е, като ни се втълпява, че това е най-полезното за нас. Всъщност най-полезното е да си набавяме витамини от плодове и зеленчуци, не от пакетирани храни. Според Немския институт за оценка на риска продуктите 3а широка и всекидневна употреба не бива да се обогатяват с витамини, защото може да се окажат опасни, особено за рискови групи. Учените дават 3а пример, че предозирането на витамин С например може да доведе до стомашно-чревни проблеми и камъни в бъбреците, на витамин В6 – проблеми с черния дроб, на витамин А – главоболие, световъртеж, проблеми с костите, на витамин D – проблеми с черния дроб и сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *