ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нежна грижа за детската кожа

Най-важното в грижите за кожата при тийнейджъри е почистването на лицето сутрин и вечер

Това става с вода на стайна температура – използването на студена или гореща вода води до повишено производство на себум, което задълбочава проблема с мазната кожа. За да е здрава кожата, не бива да се използва сапун, тъй като той променя киселинността й и разрушава защитното й „фолио“ от липиди, което създава условия за размножаване на микроби.

Затова подберете специално средство за измиване – гел, пяна, мус. Завършващият етап е обтриване на лицето с тоник или лосион – за хидратация, затваряне на порите и насищане с полезни вещества. Най-добре е да се използват продукти за тийнейджъри само от една линия, за да не се неутрализира действието на активните съставки. Когато избирате козметика за деца и тийнейджъри, спрете се на биопродукти. Все още няма правно одобрени стандарти за биокозметика.

Най-разпространеният проблем е неправилен избор на козметика – понякога тийнейджърите грешат, когато определят своя тип кожа, и използват продукти, които задълбочават проблема им. Или пък си избират продукт само по уханието и консистенцията. Втора грешка е използването на козметиката на мама или татко, които са напълно неподходящи за млада кожа. Козметичните средства, както и лекарствата може както да помогнат, така и да навредят, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *