Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предразположени ли сте към рак на белия дроб?

Рискът да се разболеете от рак на белия дроб е по-голям, ако при вас се срещат следните рискови фактори:

 

Фактори, които не можете да контролирате

  • Пол. Жените са по-предразположени. Едно изследва­не е установило, че ген, определящ абнормното делене на белодробни клетки, е по-активен при жените, откол­кото при мъжете, без значение дали са пушачки или не. Освен това учените са доказали, че жените пушачки с по-уязвими към канцерогенните вещества, съдържащи се в цигарения дим.

 

Фактори, които можете да контролирате

  • Тютюнопушене. Девет от всеки десет случая на рак на белия дроб са вследствие на тютюнопушене. Колко­то по-дълго и повече сте пушили, толкова по-голям е рискът ви.
  • Пасивно пушене. Дори и да не пушите, рискът ви се увеличава с 30%, ако сте изложени на вторичен цигарен дим все­ки ден.
  • Радон. Този газ е без цвят и мирис. Съдържа се във въздуха, почвата и водата и е на второ място като причина за рак на белия дроб.
  • Канцерогени на работното място. Около 4% от смъртните случаи вследствие на раково заболяване се дължат на вредното въздействие на работната среда, на въздействието на канцерогенни вещества като азбест; арсен, хлорметил, метилов етер и съеди­нения на хрома. Рискът при пушачите е многократно по-висок.
  • Естрогензаместителна терапия. Според изследва­не на университета в Питсбърг, САЩ, естрогеновата те­рапия увеличава риска от възникване на недребно-клетъчни тумори.

 

Спрете цигарите с КУДЗУ КОРЕН. Тази китайска билка върши чудеса при зависимост от алкохола и цигарите и помага да се спре с вредните навици в рамките на месец.

 

5 съвета как да спрем остаряването

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *