Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Симптомите, които издават рака

Какво представлява ракът?

 

Ракът е неконтролируемо мултиплициране на анормална клетка. В процеса на не­спирното делене на злокачествената клетка се формират тумори, които притискат, ан­гажират или разрушават здравата тъкан.

Туморните клетки могат да се откъснат и да навлязат в кръвоносната или лимфна­та системни така да достигнат до други важни органи. На новите места те могат да об­разуват метастази, които да продължат да се разрастват. Ако не се овладее навреме, то­зи процес е с фатален изход.

Раковите заболявания възникват вследствие на фактори, определени от гените, на­чина на живот и околната среда. Почти 80% от случаите се диагностицират при хора над 55 години. Ако в семейството ви има случай на злокачествено заболяване, дефект­ният ген се предава от поколение на поколение и увеличава риска ви. Наследственост­та обаче е основна причина само при 5 до 10% от случаите.

По-голямата част – около 75%, са вследствие на фактори, които можете да контро­лирате, например тютюнопушене, нездравословно хранене, наднормено тегло, зло­употреба с алкохол, излагане на опасните слънчеви лъчи или на вредното въздействие на канцерогенни (ракообразуващи) вещества като пестицидите.

Някои специалисти твърдят, че нездравословният начин на хранене е причина за приблизително 1/3 от смъртните случаи вследствие на рак. Малките промени в храни­телния режим като намаляването на животинските мазнини и приема на повече пло­дове и зеленчуци значително могат да понижат риска от възникване на раково заболя­ване.

 

Симптомите на рака:

Ключовата фраза е: БЪ­ДЕТЕ НАЩРЕК! Посетете лекаря си веднага щом забележите някой от следните характерни за раково заболяване симптоми:

  • Промяна навиците за дефекация или ури­ниране.
  • Възпалено и болез­нено гърло, което не се поддава на лече­ние.
  • Необичайно кървене или отделяне на сек­рет.
  • Уплътнение или бучка в гърдата или на дру­го място.
  • Нарушено храносми­лане или затруднено преглъщане продъл­жително време.
  • Видима промяна на брадавица или бенка.
  • Упорита кашлица или пресипналост на гласа.
  • Не е задължително тези симптоми да са вслед­ствие на рак; някои от тях се срещат при много други заболявания.

 

Слънце, цигари и алкохол водят до рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *