Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При панкреатит хранителният режим е от значение

Дисциплината на масата е превенция при това неприятно заболяване

Панкреатитът е сериозно заболяване на храносмилателната система и затова в основата на лечението му е строга диета, която постоянно трябва да се спазва.

Задстомашната жлеза не прощава грешки в храненето. Ще познаете, че нещо сте сбъркали в менюто си по болката и нарушеното храносмилане.

Панкреатит може да се развие при нарушения в работата на черния дроб и жлъчката, след отравяне с алкохол или токсични вещества, при вирусно заболяване, засегнало панкреаса, при продължително гладуване и диети за отслабване. Може да е остър или хроничен, всеки със своите особености и начин на лечение. Ще го разпознаете по:

– силни болки в корема при острия панкреатит -почти до загуба на съзнание, и по-притъпени при хроничния;
– гадене и повръщане, диария, треска, рязко отслабване.

При остър панкреатит лечението е болнично. Обострянето на хроничния панкреатит може да се лекува у дома, но под лекарско наблюдение. Самолечението е опасно заради вероятност от тежки усложнения и развитие на перитонит, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *