Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Профилактика при заболявания на венците

 

  • Сладки храни. Захарта създава благоприятни условия за развитието на бактерии. Избягвайте и подсладените напитки. Ако не можете да се откажете от навика си да похапвате сладко, измивайте зъбите си или ги изплаквайте с вода след всяко хранене.
  • Консумирайте твърди плодове и зеленчуци. Те съдържат антиоксиданти, които помагат за възстановяването на тъканите. Има и допълнително преимущество – ще изчистят идеално зъбите, ако ги консумирате сурови.

 

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Отидете на преглед при стоматолог. Прегледите трябва да са на всеки б месеца и на

всеки 3, ако венците ви често се възпаляват.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Витамин С. Всекидневният прием на витамин С запазва венците ви здрави, като засилва имунната система и увеличава устойчивостта на венците към бактерии.
  • Калций. Той помага за изграждането на костите и зъбите (препоръчителната дневна доза на калций за мъжете и жените под 50 години е 800 мг). С напредването на възрастта организмът все по-трудно усвоява калция, затова дневният прием трябва да се повиши. Ако се лекувате с кортикостероиди, трябва да увеличите приема още повече, затова се консултирайте с лекар.
  • Коензим Q10. Съдържа се във всички човешки клетки и подобрява снабдяването на тъканите с кислород. Приемът на 50 мг 2 пъти дневно намалява болката, кървенето и възпалението на венците и подпомага възстановяването след хирургично лечение. Приемайте добавката заедно с храната, за да се усвои най-пълноценно.
  • Мултивитамини. Изберете препарат, който съдържа повече витамин С и калций. Лекарят може да ви препоръча допълнителен прием на тези елементи под формата на таблетки.
  • Други добавки. Допълнителният прием на фолиева киселина, ниацин и витамин С с добавени биофлавоноиди също е полезен.

 

ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА

  • Нетрадиционна стоматология. Холистичните стоматолози прилагат и акупунктура за облекчаване на болката и препоръчват хранителни добавки и техники за понижаване на стреса (стресът отслабва имунната система и увеличава риска от възпаление на венците).

 

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Откажете цигарите. Тютюнопушенето увеличава четири пъти риска от развитие на пародонтит. Освен това пушачите се възстановяват по-бавно след хирургично лечение на венците.
  • Мийте зъбите си поне два пъти на ден с четка с мек косъм. Трябва да четкате зъбите си поне 2-3 минути, а не 45-60 секунди, както правят повечето хора. Не пропускайте да почиствате езика си, защото и там има благоприятна среда за развитие на бактерии.
  • Конец за зъби. Използвайте го всеки ден. Помолете стоматолога си да ви покаже правилните техники за употреба.

 

Възпалението на венците води до сърдечни заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *