Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабвай бързо с бавно хранене

Съвременният живот се развива много динамично: все бързаме, храним се „на крак“, все не ни достига време за спортната зала, за диета, за общуване с приятели. В резултат си заработваме стрес, добавяме излишни сантиметри към талията и натрупваме килограми по бедрата. Много проблеми с фигурата възникват заради бързото хранене…

Бързай бавно

Движението slow food (бавна храна) възниква в слънчева Италия като протест против откриването там на верига ресторанти за бързо хранене и е „роднина“ на движението slow beauty (бавна красота). Ако сте се уморили от хапва-нето набързо и искате да получите от храната не само калории, но и удоволствие и здраве, това движение е точно за вас.

„Сигурно е сложно“, ще си помислите. Съвсем не! Изисква се само да отхапвате малки парченца от привичните блюда, като старателно и без бързане предъвквате храната и получавате удоволствие от приготвените ястия. Храненето трябва да се превърне в своеобразен ритуал, в трапеза, а не просто в поглъщане на калории. В същото време ще забележите, че изяждате много по-малко, като при това се насищате отлично. И това не е единственото преимущество на системата за бавно хранене.

Контрол на теглото

Наднорменото тегло се появява заради употребата на калории, които превишават физиологическите потребности на организма, излишъците от които се отлагат като запас „за черни дни“.

Ако се храним бавно, получаваме калории още в процеса на поглъщане на храната във вид на повишена концентрация на глюкозата в плазмата и анализирайки нивото й, мозъкът прави извода, че организмът е нахранен, и потушава апетита. Ще изяждате с една трета по-малко от обикновено, като при това ще усещате ситост, а не чувството, че ще се пръснете „по шевовете“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Отслабвай бързо с бавно хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *