Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Модерните технологии вредят на децата

Технологиите се променят, но ако има нещо неизменно, то е, че винаги пристрастяват младите

Полезно или вредно е това?

Няма съмнение, че днес децата опознават света през екрана на телевизора, компютъра, телефона. Има тв канал, който излъчва специализирани предавания за бебета и малки деца, както и софтуерна програма за 6-месечни. Чрез тях малките се учат да разпознават цветовете, формите, частите на човешкото тяло. Компютърна програма за деца над 2 години разказва приказки вместо мама и татко, друга пък полага основите в изучаването на английски език.

Всичко това не е странно за хлапетата. Най-малкото защото често виждат родителите си пред екраните, а подражаването в ранна възраст е важен и основен механизъм за опознаване на действителността. Няма нищо страшно, че детето също иска да „работи“ на компютъра или да гледа телевизия.

Да не говорим, че много често родителите го подтикват. „Различните аудио-визуални форми са много добри. Няма никакъв проблем да оставиш малкото човече пред телевизора, компютъра или видеото, за да си свършиш някаква работа. Възрастните си спестяват усилията да четат на децата, а след това се възмущават от тях, че не посягат към книгата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *