Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува болестта на Паркинсон?

Промените в начина на живот играят основна роля за овладя­ване на болестта на Паркинсон. С напредването на заболяването обаче при повечето хора се налага прием на медикаменти или някакъв вид оперативно лечение.

 

С ЛЕКАРСТВА

Най-често прилаганото лекарство при болестта на Паркинсон е леводопа (л-допа), което стимулира мозъчните клетки да произвеждат допамин. Л-допа облекчава симп­томите при почти 75% от хората, които го използват, но причинява странични ефек­ти, включващи гадене, повръщане, ниско кръвно налягане и нервност. След време ор­ганизмът може да привикне към л-допа и да спре да реагира на действието му. В такъв случай лекарите най-често препоръчват да се направи пауза за известен период. Кога­то приемът се възобнови, ефектът от лекарството е по-силен.

Повечето хора, които се лекуват с л-допа, установяват, че медикаментът облекчава симптомите на болестта им за около пет години, след което ефектът постепенно за­почва да отслабва. Други лекарствени препарати, използвани за лечението на болест­та на Паркинсон, са бромокриптин и перголид, имитиращи

 

С ХИРУРГИЯ

Когато симптомите вече не се повлияват от лекарствата, много хора избират да се под­ложат на хирургично лечение. При палидотомията определени клетки в мозъка се разрушават чрез топлинен лъч с цел да се спре треморът и да се отпуснат скованите мускули. Учените проучват метод за трансплантиране на клетки, произвеждащи допамин, в мозъка на хора, болни от Паркинсон. Във Великобритания се разработва но­во лечение, което използва генна терапия за трансформиране на мозъчни клетки в неврони, произвеждащи допамин. Друг вариант е електростимулацията на определе­ни участъци от мозъка.

 

 

Защо ми треперят ръцете?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *