Начало / Болести и лечение / Чудо: Китайска гъба възстановява след инсулт

Чудо: Китайска гъба възстановява след инсулт

Гъбата Лъвска грива притежава уникални лечебни качества и в същото време е абсолютно безвредна за организма. Вече легендарната гъба може да се купи и от нашата страна 

В последните 2 десетилетия китайската гъба Лъвска грива привлече вниманието на научната общност по цял свят със своите забележителни свойства да регенерира мoзъчните клетки след инсулти, както и при нелечими досега заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

Лъвската Грива е една от

НАЙ-НЕОБИЧАЙНО ИЗГЛЕЖДАЩИТЕ ВИДОВЕ ГЪБИ В СВЕТА.

лъвска грива неврохелт

Гъбата Лъвска грива

Тя няма класическия външен вид на традиционна гъба с шапка и пънче, а представлява кълбовидно-образна туфа, от която се стичат множество каскадни влакна, подобни на бодли. От тези бодли се появяват бели спори. Лъвската грива има и други общи имена: Овча глава, Меча глава и японската Ямабушитаке и Пом пом. Латинското название на Лъвската грива е Hericium Erinaceus; и двете имена означават „таралеж“.

Напоследък Лъвската Грива е все по-често изучавана за нейните невропротективни свойства.  Два нови класа от фактори за растеж на нервите  (NGFs) – молекули, стимулиращи диференциацията и повторно миелинизация на невроните – са били открити в тази гъба досега.  Тези производни се наричат ​​“hericenones“ и „erinacines.“

ДЕСЕТКИ  ИЗСЛЕДВАНИЯ СА ПУБЛИКУВАНИ НА БАЗАТА НА НЕВРОРЕГЕНРАТИВНИТЕ СВОЙСТВА НА ЛЪВСКАТА ГРИВА ОТ 1991 Г.,

когато японския д-р Хироказу Кауагиши (Dr. Hirozaku Kawagishi) пръв идентифицира  факторите за растеж на нервите  (NGFs) в изследвания, проведени в Япония.

От първоначалното му откриване, ин витро и ин виво тестове са потвърдили, че hericenones и erinacines стимулират нервната регенерация, която е особено важна при състояния след инсулт, при болестта на Алцхаймер и други заболявания, свързани със загуба на нервни клетки. През 2009 г. изследователи от Hokuto Corporation и Централната неврохирургична болница Исого в Нагано публикуват клинично проучване, при което дават Лъвска грива на 30 пациенти със средно когнитивни увреждания /засягащи ориентацията и опознавателните им способности/. Резултатите били повече от впечатляващи: те довели до значителни ползи, през времето, през което са консумирали гъбата.

Провежда се и друг експеримент за оценка на ефективността  на Лъвската грива върху вида на образуване на амилоидни плаки, които се наблюдават при пациенти с болестта на Алцхаймер. В това изследване мишки са инжектирани с невротоксични пептиди. След това мишките се поставят в стандартен „Y“ лабиринт, предназначен за изпитване на памет. Мишките, които се хранят с нормална храна, са съпоставени с тези, чиято храна е допълнена с Лъвска грива. Докато пептид – индуцираната плака се развива в мишките, те са загубили способността да запомнят лабиринта и да се ориентират в него. Мишките с увредена памет, които са хранени с добавка от 5 % суха гъба Лъвска грива, в продължение на 23 дни, показват значително по-добри резултати в теста на лабиринта. Интересното е, че мишките възвръщат когнитивния си капацитет, нещо изключително, имайки предвид многобройните изследвания в тази област.

Намаляването на бета амилоидни плаки в мозъка на мишките, хранени с гъбата Лъвска грива, спрямо останалите, хранени с нормална храна е забележителна.

Много от изследователите смятат образуването на амилоидни плаки за първичен биомаркер, свързан с болестта на Алцхаймер и фактор за дегенерация на нервите.

Медицинската общност предвижда увеличаване на пациентите с Алцхаймер и старческа деменция, поради застаряването на населението. Тенденциите за смъртност, свързана с болестта на Алцхаймер се увеличават в сравнение със смъртността при много други заболявания.  През последните 12 години смъртните случаи от болестта на Алцхаймер са се покачили приблизително с 66 % , а смъртните случаи от други първични заболявания като цяло са намалели.

Влиянието на Лъвската грива  върху неврологичните функции може да има и други допълнителни предимства – кара те да се чувстваш добре.

В ДРУГО КЛИНИЧНО ПРОУЧВАНЕ, ЖЕНИ СЛЕД МЕНОПАУЗА, КОИТО КОНСУМИРАТ ЛЪВСКА ГРИВА, като добавка към бисквитки, показват по-малко тревожност и депресия, подобрена способност  да се концентрират, в сравнение с друга група жени, които не са консумирали гъбата.

В друго японско проучване с 30 жени, приемането на Лъвска грива показа, че приемът на Лъвската грива спомага за намаляване на  депресията и тревожността.

В проучванията на многобройните болести, свързани с невродегенеративните заболявания,

ЛЪВСКА ГРИВА ЗАСЛУЖАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАНИЕ.

лъвска грива

Лъвска грива

Лъвската грива подобрява паметта и е антидепресант. Консумацията на  тази гъба може да промени хода на болестта на Алцхаймер и други невродегенеративни заболявания, както и значително да подобри състоянието на хора прекарали инсулт. Също така, тази гъба може да помогне на пациенти с Паркинсон или тези с множествена склероза и чрез нейния прием може да  се запазят менталната проницателност с напредване на възрастта.

Лъвската грива е първата „умна“ гъба. Тя е безопасна и подходяща за дълъг период на консумация – може да се използва с години. Това е новата надежда, която се появява, за да даде на застаряващото население сила и положителни резултати в борбата с невродегенеративните процеси, настъпващи след прекаран инсулт, състояния на старческа деменция, Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза и др.

Все повече Лъвската грива се използва и в гурме кухнята. Тази питателна гъба има около 20 % протеин, и е една от малкото, които наподобяват вкуса на омар или скариди. Най-хубава става, когато е карамелизирана в зехтин, сотирана с винено саке и след това подправена с масло на вкус. Лъвската грива може да бъде горчива, ако не се свари правилно,  докато не станат по хрупкави краищата. С малко практика се постига желания резултат за  пълноценен  вкус.

Сега дългоочакваната чудодейна гъба Лъвска грива от Китай, вече може да се закупи и в България в хранителната добавка

 НЕВРОХЕЛТ. Прочете още ТУК>

Тя е специално разработена в Чешката република за стимулиране на мозъка и нервната система.

Неврохелт съдържа лиофилизирана билка

Лъвска грива /Hericium Erinaceus/

 

Затова Лъвската грива се препоръчва и използва в Китай и Япания при:

  • Деменция
  • Инсулт
  • Болестта на Алцхаймер
  • Мускулна дистрофия
  • Сенилност
  • Болестта на Паркинсон
  • Други неврологични състояния

Лъвската грива /Hericium Erinaceus/

се използва в традиционната китайска медицина още при стомашни проблеми и при рак на храносмилателните органи. Изследванията в днешно време показват, че тези гъби имат и антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и че стимулират имунната система против някои видове рак.

Останалите съставки на хранителната добавка Неврохелт също са известни със своите многобройни положителни ефекти за здравето:

Shiitake – китайска черна гъба (шийтаке)
Това е ценен източник на протеини, калий и цинк. Той е богат на полизахариди, протеини и незаменими аминокиселини. Той съдържа витамини В1, В2 и голямо количество витамин D2. Той е включен в групата на организмите, които повишават имунитета, благодарение на ефективни вещества, които се съдържат в него. Един от тези ефективни и полезни вещества е лентинан, глюкан който е бил въведен в Япония като стандартна съставка при лечение на някои видове тумори. Той има имуностимулиращ, антиинфекциозен (елиминира вирусни, бактериални, гъбични и паразитни инфекциозни заболявания), антитуморна и радиозащитни ефекти

Рейши (Ganoderma lucidium)
Рейши съдържа глюкани, имунопротеини, тритерпеноиди и нуклеозиди. Тя  съдържа голямо количество органично свързан германий, което осигурява на клетките кислород и стимулира имунната система. Екстракти от тази гъба се използват за лечение на жълтеница, артрит, бронхит, астма, високо кръвно налягане, диабет, стомашни язви, и са ефективни срещу вируса HIV. Тритерпеноидите,  които са открити в гъбите, са ценен компонент. Те нямат странични ефекти, за разлика от препаратите от хормонални природата – кортикостероиди.

Coprinus comatus – Shaggy Inkcap (Копринка)
Тази гъба се използва главно като помощно средство при лечение на хемороиди. Тя оказва положително въздействие при диабет; полезна при безсъние, сухота на езика, болка на крайниците, главоболие; намалява нивата на холестерол и глюкозата в кръвта и намалява високо кръвно налягане.

Лекарствени гъби съдържат вещества, които имат силно положително въздействие върху:
–    пречистването на организма и кръвта от токсични вещества, особено тези от химически произход, получени от храни, които съдържат консерванти и от прекомерната употреба на химически лекарства, алкохол и никотин.
–    метаболизма, пречистването и детоксикация на стомашно-чревния тракт, черния дроб и червата. Тези вещества имат широко спектърен подмладяващ ефект и имат благоприятен ефект върху нарушената потентност.

Неврохелт е предназначен за:

1. превантивно за младите хора, които са под голямо напрежение при обучение, работа, както и при семейни задължения, като например грижи за деца, както и във всички ситуации, които изискват голяма концентрация и разход на енергия и по този начин води до физическо и духовно изтощение;

2. възрастните хора, чийто организъм е естествено отслабнал и този препарат може да помогне ефективно;

3. болни, които прилагат синтетични вещества (антибиотици, химиотерапия – със странични ефекти) и които могат да предприемат тази ефективна поддържаща добавка, която активира собствената имунна система и издръжливост.

Хранителната добавка

НЕВРОХЕЛТ

Неврохелт

Неврохелт

в Чехия, където се продава и произвежда, е известна като „Еликсир за вечно ЗДРАВЕ”.

Неврохелт, освен всичко останало, е 100 % естествен  гъбен продукт с високо съдържание на активно вещество, без никакви примеси, в природно разтворими капсули, което също е иновация на българския пазар!

Цената на Неврохелт е 39 лева плюс цената на доставката. Първите, които си поръчат новата хранителна добавка ще я получат с безплатна доставка.

Телефоните, на които можете да поръчате Неврохелт са:  0885 49 20 82 и 0877 90 45 79

Хранителната добавка Неврохелт е регистрирана в Българската агенция по храните и е одобрена от Министерство на здравеопазването на Чешката република.

Оценете статията
Оценка 3.5 от 16 гласували
loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*