Как да преодолеем кризата на средната възраст?

С настъпването на подобен етап не идва краят на света. Предлагаме ви няколко полезни съвета как по-лесно да я преодолеете, преди да се отрази пагубно на живота ви.

  • Използвайте пълноценно времето си.

Отдавайте се на размисли и вниквайте в дебрите на душата си. Ако не сте постигнали това, към което сте се стреми­ли, преоценете целите си или си поставете нови. Ако се чувствате като в капан на сегашната си работа, време е да потърсите нова.

  • Не разчитайте на светкавични резултати.

Вероят­но копнеете за драстична промяна (или за съвсем нов лъскав спортен автомобил в гаража). Но не забравяйте, че промяната и израстването са част от един бавен и поетапен процес, за който е нужно търпение.

  • Излезте извън своята гледна точка.

Повтаряйте си колкото се може по-често: „Не всичко се върти около мен.“ Раздавайте се на околните. Така ще се научите на всеотдайност и грижа за човека до себе си – качество, което ще ви е необходимо до края на живота ви.

  • Преоткрийте себе си.

Ако досега сте изграждали самочувствието си въз основа на добрия външен вид или интелигентността си, време е да откриете в себе си други ценни качества. Представете себе си в различни ситуации и роли, открийте свои неподози­рани способности.

 

Защо се получава кризата на средната възраст?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *