ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мебелите и подовите настилки могат да разболяват

И тук не става въпрос само за такива, които са в лошо състояние

Дори не е задължително да има пукнатини по стените, мухъл или влага. Може и да ви се е случвало, когато влезете някъде, да започне да ви се гади, въпреки че е уж е чисто и проветрено. Ако се окаже, че там където живеете нещо не е наред, не се чудете защо постоянно страдате от главоболие, инфекции на очите и гърлото, чести настинки. Възможно е трудно да се концентрирате, да чувствате умора и отпадналост. Седите пред компютъра по цял ден, затворени в офиса или у дома, и все не успявате да си свършите работата.

Причината сигурно е синдромът на болната сграда. Той може да се прояви дори ако обитавате или работите в съвсем нова и модерна сграда, обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Антония Корчева, началник отдел „Болнична хигиена и епидемиология“ в столичната болница „Токуда“.

Сигурно не предполагате, но подовото покритие, пластмасите, лепилата, боите, мебелите, синтетичните тъкани, препаратите за чистене излъчват големи количества токсични субстанции, някои с доказани канцерогенни свойства (бензен, формалдехид, толуен).

Ако ни мъчат оплаквания, свързани със синдрома на болната сграда, трябва да обърнем внимание на вентилацията, влагата и микроорганизмите, химичните съединения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *