Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три опасности по време на бременност

Има някои сигнали при бременните, които може да са опасни за здравето на майката и на бебето

Дори и да ви изглеждат безобидни, не ги пренебрегвайте.

Наблюдавайте себе си, ако сте бременни. Не отлагайте посещението при лекар, ако откриете, че има нещо притеснително за вас. Ето три симптома, които на пръв поглед изглеждат безобидни, но може и да доведат до неочаквани усложнения.

– Ако ви се гади. Обикновено се появява сутрин, но когато е постоянно и съпроводено с повръщане, е отклонение от нормата. Възможно е поради нарушения в обмяната може да се получи обезводняване на организма. На всяка цена идете на лекар.

– Ако имате запек. Поради хормонални промени в организма на бременната се забавя работата на червата.
Не забравяйте, че упоритият запек може да предизвика поява на хемороиди. Пийте повече течности, наблегнете на храни, богати на фибри, хапвайте редовно по няколко порции плодове и зеленчуци. Добре е да приемате и пробиотици.

– Вагинално възпаление. Недостатъчната хигиената по време на бременност може да доведе до множество възпалителни процеси. Особено след изпразване на червата трябва да се внимава да не попаднат микроорганизми във влагалището. Възпалението на половите органи и рискът от заразяване с инфекции, предавани по полов път, могат да предизвикат преждевременно раждане и да застрашат здравето на плода. Избърсването и измиването след всяко ходене в тоалетната трябва да са в посока назад към ануса. Отбийте се при гинеколога си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *