ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 пъти хапвайте на ден, за да имате редовен стомах

Ако работата ви е свързана с дълъг престой зад бюрото, намерете време за поне 3 кратки закуски

За да избегнете неприятните проблеми с храносмилането, предизвикани от заседналия начин на живот, в храната трябва да присъстват достатъчно фибри, каквито има в изобилие в зърнените култури – овесени ядки, пшеница, и плодовете и зеленчуците. Следователно закуските в офиса трябва да се състоят не от банички и кифлички, а от зеленчуци, плодове или техните съчетания. Вземете в службата ябълка, краставица, слива, домат.

Запекът се предизвиква и от недостатъчно течности, затова е необходимо да пиете много вода – именно вода, а не кафе или чай. Ако не обичате вода, можете да я замените със сокове, но без захар, при това да ги разреждате наполовина с вода.

Поради голямата натовареност понякога офис служителите не могат пълноценно да хапнат през деня и когато се приберат у дома, прекаляват с храната.

Откажете се от тази порочна практика и си отделете време – поне половин час, и хапнете добре. Надвийте апетита така, че по време на вечеря да не преяждате.

Нека вечерята ви да е лека, белтъчна или плодово-зеленчукова, без мазни и високовъглехидратни блюда. И за този вид труд е много актуална системата за изключване на късните вечери и храненето през нощта. Ако много сте гладни – изпийте билков чай, кисело мляко или хапнете плод, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *