Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кисело вместо сладко, ако сте болни от диабет

За хората, склонни към развитие на захарен диабет и затлъстяване, е много важен проблемът с намаляване на сладкото в менюто

Но не всеки има сили да се откаже доброволно от него. Как можете да измамите организма си?

Сладкото, като източник на енергия за мускулите, при стрес и депресия е истински „наркотик“. Но лекарите са единодушни, че злоупотребата със захар е също така вредна като пушенето, недоспиването и безразборните любовни връзки.

Когато ни се хапва, инстинктивно посягаме към сладкото, което ни дава моментално усещане за прилив на сили. Но това състояние не продължава дълго и се сменя от още по-силна умора, като отново се пробужда желанието да похапнем.

Дълго време лекарите погрешно смятаха, че употребата на сладко трябва да бъде под контрол само при болните от диабет. Нови сведения в тази област показват, че резките колебания на нивото на захар в кръвта влияят негативно дори и върху здрави хора, макар че сами по себе си те не водят до диабет. Как да контролираме този процес?

Има проста, но много ефективна съставка в борбата с колебанията на захарните нива – това е обикновеният готварски оцет. Той съдържа оцетна киселина,която е налична също в различните маринати и има уникално свойство. Учени направили експеримент, в който участниците трябвало всеки ден да изяждат кифла с масло (тя има висок гликемичен индекс) и да пият по чаша портокалов сок. Нивото на захарта при тези хора рязко скачало в течение на час. На следващия етап към тази закуска добавяли супена лъжица ябълков оцет с подсладител. Съдържанието на захар в кръвта намалявало два пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *