Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не давайте на кърмачето минерална вода

В кърмата има голям процент вода, така че тя е едно от първите неща, които бебето приема след раждането си

Все още се спори за това дали малкото човече има нужда от допълнително вода. Според някои педиатри от САЩ, ако майката има достатъчно кърма, не трябва да се дава на бебето вода, защото то си я набавя чрез кърменето. Според други специалисти по-добре е кърмачето да пие вода, и то преварена. Практика и сред родните майки е да дават на бебето вода. Най-добре е това да става след хранене, защото по този начин се почиства устната кухина от останалото мляко и така се предотвратява образуването на гъбички и други вредни налепи. Но трябва да се внимава в дозирането, тъй като ако детето пие повече е възможно да повърне. Ако решите да давате вода на бебето, поне до 6-ия месец трябва да бъде преварена, а в първите дни след раждането, в които бебешка жълтеница, трябва да е и подсладена. Дребосъкът може да пие вода и между кърменията, но не е желателно това да става 1 час преди хранене -тя запълва стомахчето и създава измамно усещане за ситост. По този начин кърмачето поема по-малко мляко и това пречи на нормалното му наддаване на тегло.

Колко вода да приема бебето – количествата са индивидуални. Някои обичат да пият вода, а на други това никак не им харесва. Така че оставете самото дете да реши дали и колко да приема. До 1 годинка не е желателно да давате минерална вода. Тя не е подходяща за децата заради съдържането на някои вредни за детския организъм минерали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *