Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как естествено да вкарате хемоглобина в норма?

Подбирайте внимателно менюто, за да избегнете неприятни скокове или спадове на хемоглобина

Ако се чувствате през по-голяма част от времето уморени, ако трудно се концентрирате и работата ви не ви спори, ако косата ви е тънка, слаба и чуплива и ако ноктите ви са в лошо състояние най-вероятно имате нисък хемоглобин. А когато той е под нормата, се затормозява работата на целия организъм.

Главна съставка на хемоглобина е желязото – микроелемент, който участва в пренасянето на кислорода до всяка клетка. При недостига му страдат най-напред тъканите на главния мозък и бъбреците.

Може естествено да коригирате нивото на хемоглобина, като добавите към менюто си храни като елдата, наровете, ябълките, гъбите и копривата. Някои специалисти твърдят, че желязото се усвоява по-лесно и в по-големи количества от месните продукти, отколкото от растителните. Затова препоръчват да се яде повече прясно телешко, черен дроб и бъбреци, риба и хайвер. Важно е тази месна храна да се комбинира със зеленчуци, пълнозърнести продукти и плодове, за да не се затормози храносмилането. По този начин ще може и да отслабнете, което също е още една добра корекция за здравето.

Пресните сокове от нар, грозде, червено цвекло, моркови също вкарват хемоглобина в нормата.

Желязото се усвоява трудно, заради калция, затова е добре от менюто да се изключат млечните продукти или те да се ядат отделно. Чаят и кафето, по същата причина, е добре да се пият 2-3 часа преди или след хранене.

Смята се, че витамин С улеснява усвояването на желязото, затова е добре често да се пие пресен сок от портокали или от домати. Полезно е в менюто да присъстват и сок от лимон, мед, лук, зелени салати, спанак, червени чушки. И, разбира, се чаша червено вино на обяд или вечеря.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *