Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафето – истинска здравословна мина

Едва ли си даваме сметка колко полезно е приятното пиене на кафе

Кафето не е просто ритуал. Не е и отбиване на номера – просто да пиеш нещо, когато не знаеш какво да пиеш, а си в някое заведение с приятели. Науката отдавна е дала отговор на това защо вече толкова векове кафето продължава да е една от най-предпочитаните напитки на хората.

Зелените кафеени зърна са отличен природен източник на антиоксиданти, докато печените дават възхитителния вкус на напитката. В една чашка кафе присъстват толкова антиоксиданти, колкото и в чаша зелен чай, но те се усвояват два пъти по-добре.

Независимо от ползата от тази любима на милиони напитка, трябва да се споменат две важни неща. Първо, всичко трябва да бъде с мярка и учените препоръчват да се употребяват не повече от 3 – 5 чашки дневно. Второ, кафето в никакъв случай не може да замени употребата на зеленчуци и плодове, както и редовните физически натоварвания. Още повече че месец май е отлично време за спортна активност на свеж въздух, която ще ни помогне не само да бъдем във форма, но и да наситим нашите клетки с кислород, а следователно – с жизненост.

Чашка кафе, правилно хранене и активен начин на живот – какво друго е нужно, за да се погрижим за себе си с удоволствие? Добавете усмивка и добро настроение и тази пролет няма да имате равни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *