Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страдате ли от дерматит? Ето как да се отървете от него

Кожата на човека е чувствителна към измененията в здравословното състояние

Тя е най-големият сетивен орган и ако не е здрава, страдаме. Най-разпространените проблеми на кожата са дерматитите – възпалителни явления по кожата. Съществуват ли безопасни и ефективни естествени средства за лечение на дерматит?

Един от основните принципи за лечение на дерматит са правилните и достатъчни грижи за кожата. Един от основополагащите фактори за справяне с кожните проблеми е да се промени храненето – често това бързо се справя с дерматита, продължаващ от години. При алергичен дерматит най-главното е да се отстрани алергенът, тогава не са необходими никакви медикаменти.

При дерматити отлично помагат отвари от валериана, мента, жълт кантарион – те се правят, като супена лъжица изсушени листа от билката се заливат с чаша вряла вода, след което се пие или се добавя във водата във ваната.

Вана с настойка от лайка успокоява раздразнената кожа, снема зачервяването, особено в областта на естествените гънки. Ако добавите във ваната отвара от арника, можете да получите противовъзпалително и подсушаващо действие, а кората от дъб ще окаже стягащ ефект. Не бива обаче да прекалявате с ваните – достатъчно е да се правят веднъж седмично или при силно обостряне – два пъти.

При ухапване от насекоми можете да успокоите кожата и да премахнете сърбежа с вана със сода за хляб: 2 с. л. се разтварят в чаша вода и се изливат в топлата вана. След това е необходимо овлажняване на кожата, тъй като содата я изсушава. Най-доброто средство за тази цел са растителните масла – зехтин, праскбвено и бадемово масло. Капнете първо на ръката, разтрийте и нанесете равномерно по кожата.

За успокояване на сърбежа и подсушаване е подходяща вана с овесени ядки. Тя отлично овлажнява и успокоява раздразнената кожа; Във вана с топла вода се сипват 30 г овесени ядки, които можете да замените и с 2 пълни супени лъжици овесено брашно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Страдате ли от дерматит? Ето как да се отървете от него

  1. Димитрова каза:

    Ние се тествахме, търсихме алергена , не ядем глутен, консерванти , пием периодично аериус .Внимавайте със сапуните и праховете-за пране и домашния . Но първо посетихме алерголог и Метатрон.

  2. Василка Янева каза:

    Здравейте! Имам диагноза алергичен контактен дерматит. Лекуват ме с Преднизолон Кортико, но ефект няма. По-скоро състоянието се влошава. Зачервяванията се усилват, усещам парене в очите, тежест в гърдите. Появяват се ситни пъпчици. Как мога да спра това лекарство и какво да предприема, за да не се влошавам и да не се проявят другите странични реакции на това лекарство. Нямам схема за приема му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *