Кейт Бекинсейл се бори с болките в гърба

Болките в гърба отдавна не са запазена територия на хората на възраст.

Работата ти пред компютър на бюро ли е? Най-вероятно. Тогава знаеш от собствен опит, че има моменти, в които се схващаш, започва да боли неприятно и имаш нужда от масаж. Много по-добре е да направиш така, че да избегнеш неприятното усещане, което обикновено не минава от самосебе си, а с времето се задълбочава, вместо да се опитваш да го тушираш с лекарства. За целта са ти нужни редовно разтягане и упражнения, имитиращи движения, които използваме в ежедневието – клякане, скачане, бягане, изкачване на стълби. При упорита лека болка пилатес и йогата ще разтегнат добре тялото ти и ще й попречат да прогресира, но ако не изчезне, потърси съвет от специалист.

Кейт Бекинсейл например се бори с болките в гърба с хата йога, която разтяга добре цялото тяло. Холивудската актриса страда от хронични бодежи в гърба и врата и за да се справи с проблема се е обърнала към звездната фитнес треньорка Браганза.

Добре е да имаш предвид, че…

  • Седенето на бюро по цял ден натрупва напрежение в областта на кръста. За да се презастраховаш срещу появата на евентуална болка там, опитай упражнението „централна/лицева опора“. Лягаш на пода, заставаш на лакти и в контра шпиц, стягаш и изпъваш цялото тяло в права линия, и задържаш, колкото можеш. Упражнението е перфектно и за оформяне на коремните мускули.
  • За да изпънеш прегърбените рамене, се облегни с ръце на някоя стена, като ръцете ти са успоредни на земята и са свити под прав ъгъл в лактите. От това положение започни да натискаш леко тялото към стената.
  • Раздвижвай краката всеки ден. Изписвай кръгчета със свити колена и с прави крака, прави махове напред-назад и встрани. Движи ги в колкото се може повече посоки, без да ги преразтягаш, и разпъвай, докъдето може, без да натискаш.

 

 

 

Бърза помощ при болки в кръста и гърба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *