ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Логопедът не лекува само лошо произношение

Специалистът диагностицира дислексия и провежда терапия за преодоляване на трудностите при писане и четене

На една годинка детето произнася първите си думички, които постепенно започва да свързва в прости изречения. На 3-годишна възраст вече може да води смислен разговор, а в предучилищна борави умело с разширения си речников фонд. При неправилно произнасяне на някои звукове, като л, р, с, з, ц, ш, както и при затруднение в изговора на многосрични думи родителите обикновено търсят помощта на логопед.

Специалистът помага и при други говорни проблеми, свързани с артикулацията, а също и при заекване, като най-напред открие причините. Той може да установи и да отстрани нарушения в езиковото развитие, както и да възстанови след загуба говорни умения и способността за писане и четене. Логопедът диагностицира дислексия и помага на засегнатите децата да преодолеят затрудненията в обучителния процес. Сред сигналите, които трябва да насочат родителите към компетентната му намеса, са: трудно справяне с цветовете, неправилно подреждане на думи в изречение, липса на последователност при разказване, проблеми с посоките (горе-долу, ляво-дясно) и в координацията при някои действия (закопчаване, връзване на връзки).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *