Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 бързи съвета за недоспали майки

Може би вие сте от онзи тип родители, които обръщат прекалено много внимание на ревящото човече

Има положения, в които не е проблем да станете посред нощ, за да успокоите плачещото бебе. Сигурно има и такива, в които нито ви се иска да ставате, нито ви се иска да го чувате. Но, такива моменти е имало, има и ще има. Точно нощното ставане е едно от нещата, които подсказват, че бебетата не са само пухкави, симпатични и мили същества. Това е и онази част от възпитанието, при която този процес е двупосочен.

Предлагаме ви 6 съвета, които могат да направят нощите ви малко по-спокойни.

1. Определете причината. Задайте си 12-те основни въпроса и от говорете честно на тях. Би трябвало вече да знаете какво оказва влияние на детето ви.
2. Преценете откъде да започнете. Ако детето се буди три нощи подред, защото му никнат зъби, най-напред облекчете болката, но не отлагайте решаването на другите проблеми. Не го взимайте при вас, а го оставете да заспи в собственото му легло.
3. Върнете се в началото. Коригирайте стъпка по стъпка допуснатите грешки, използвайте проверените методи, които са дали резултат.
4. Приемете това, което не можете да промените. Детето прави сцена всеки път, когато излизате, но вие все пак не можете да живеете като затворник, нали?
5. Помислете дали това решение е добро в дългосрочен план. Ако предприетите действия ви приличат повече на поставяне на лепенка, а не на решаване на проблема, премислете поведението си.
6. Утешавайте детето си при нужда. Във всяка ситуация от типа „точно сега ли…“ детето ви може би се нуждае от повече любов и ласка. Важно е да не се поддадете на необмислен възпитателен подход, но и да сте готови да хванете детето, когато залитне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *