Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Котките – животните, които не спират да изумяват света

Колкото и надменни да са понякога, котките са в състояние не само да лекуват своя стопанин, но и да допринесат за щастието и просперитета на един дом

На науката са известни многобройни случаи, когато животни безпогрешно са намирали пътя за дома на десетки и дори стотици километри.

Котаракът Шугар, чиито собственици се преместили от Калифорния в Оклахома и го загубили по пътя, преодолял 2400 км и след 14 месеца прескочил оградата на новия им дом и се заумилквал в краката на стопанката си. Шугър не би могъл да знае в кой град и в коя къща са се установили господарите му, но ги открил…

Не по-малко поразителен е случаят със сляпата котка Амадо. Когато собственичката й – самотна фермерка, се разболяла, тя дала любимеца си на своя роднина, която живеела доста далече. Две седмици по-късно Амадо се върнал. Котката не виждала нищо, а фермите на стопанката му и на нейната роднина били разделени не само от километрите, но и от пълноводната река Рона. Френски учени направили интересен експеримент – отвели 20 кучета на неколкостотин километра от домовете им, а през това време техните стопани сменили местожителството си. Удивителното било, че всички кучета успели отново да открият не само старите си домове и стопаните си, но и новите!

Според учените животните се ориентират по геомагнитния „рисунък“ на повърхността на земята.

Една от главните екстрасензорни способности на домашните животни е способността да усещат опасността. Широко известна е историята на Ли Шухуа от град Фулин, който бил събуден от неистово мяучеща си котка. Любимецът на семейството настойчиво дърпал стопаните си към вратата и когато те изскочили на улицата, къщата рухнала. Всичките седмина членове на семейство Ли останали живи.

Нееднократно се спасявали от земетресения и дори от цунами хора, които внимателно следели поведението на своите животни – кучета, котки, коне, кози.

Съществува версия, че животните и птиците усещат напрежението, възникващо в различни конструкции, почти така, както човек вижда, че платът се опъва, преди да се скъса. Но тази хипотеза може да обясни само предсказването на земетресения, изригването на вулкани, цунамита и бури. А как стои въпросът с пожарите и бомбардировките ?

По време на Втората световна война жителите на южното крайбрежие на Англия забелязали, че котките предупреждават за нападението на вражеските бомбардировачи значително по-рано от радарните устройства. Тази способност да предугаждат наближаването на опасността в дни на война била толкова жизнено важна, че бил учреден специален медал с гравирани върху него думи „Ние служим на Родината“ – наградата се връчвала на котки, спасили нечий живот…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *