Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Удивителната дарба на котките да лекуват човека! Вижте коя порода при кои болести помага най-много

Мнозина са чували от своите приятели или роднини, че котките могат да лекуват болести. Вярно ли е? Всеки, гледал или гледащ коте у дома, без колебание ще го потвърди на секундата.

Но в края на краищата е доказано, че в ерата на постоянен стрес, неудовлетвореност от живота или търсене на нова и обещаваща работа, на човек понякога му липсва банално спокойствие и тих мир. А котките са в състояние да облекчат стреса, да облекчат мъчителното главоболие и да ви помогнат да преодолеете  стреса. 

От научна гледна точка

Наскоро учените доказаха, че тези хора, които се грижат за котка у дома, са по-малко склонни към развитие на рак от останалите. Това не трябва да е изненадващо – дори древните са знаели за лечебните способности на тези животни. В някогашен Египет котките са били свещени домашни любимци. В Египет на един от обелиските пише: „О! Невероятна котка, подарена завинаги“. По-късно е оформена цяла наука, която сега се нарича котешка терапия или фелинотерапия. Felinotherepia представлява лечение, без каквито и да е лекарства, медикаменти и лекарска намеса.

Някои неопровержими доказателства

Номер 1. Всички тези мустакати и раирани същества усещат, когато имате нужда от тяхната помощ. Веднага започват да лягат или сядат на мястото, което ви боли, или поставят лапите си върху него. Дори ако вашият домашен любимец се вкопчи във вас и иска обич, не го прогонвайте -котето иска да ви помогне. 

Номер 2. Всички котки знаят как да затоплят тялото ни, но за лечение знаят как да използват и друг положителен лечебен механизъм за възпалени места – да мъркат по-тихо или много силно. Така  животинчето лекува депресия, стрес, апатия, подобрява човешката мускулна тъкан и спомага за бързото възстановяване на клетките и костите.

Този факт беше доказан от учените, които успяха ясно да определят причината за ръмжене на животното и честотата на неговата вибрация. Когато котките мъркат, се появяват вибрации, при четиридесет херца от които учените са уловили най-силните лечебни вълни!

Номер 3. Лечението с котки се осъществява чрез силен биоенергиен обмен между самия домашен любимец и неговата стопанка или собственик. Не вие ​​трябва да харесвате котката, а тя трябва да харесва вас, защото ако животното обича стопанина си, то е готово да му даде толкова биоенергия, че да е достатъчна за пълното му възстановяване. 

Номер 4. При деца с церебрална парализа, както и при възрастни с патологии на опорно-двигателния апарат, котките лекуват малко по-различно. Те многократно се трият в крайниците на неподвижния човек, започват да мъркат или мъркат силно, облизват ги, като по този начин правят необходимия масаж.

Още няколко доказани факта:

Котките успокояват малките деца, които са непослушни часове наред, а за тези, които не могат да живеят без пиене и наркотици, животните помагат да се справят с абстиненцията.

Всички котки, независимо от породата и цвета, имат такава енергия, която има положителен ефект върху органите на сърдечно-съдовата система, помагат за намаляване на високото кръвно налягане, помагат да се отървете от силното главоболие и дори … да направят така, че порезни рани и натъртвания по-бързо да зарастват.

Има голяма разлика между възрастните и малките котенца 

Възрастните котки имат по-висока енергетика, която има благоприятен ефект върху хората и мирно съжителства с човешката енергия, което е важно за болния човек. Положителната енергия на животното, въздействайки здравословно върху него, същевременно е в състояние да отнеме отрицателната енергия от него.

Самите котки обаче могат да се разболеят от същата болест, с която се лекува собственикът. И такива реални случаи наистина има… Котката лекува собственика си от рак и в крайна сметка собственикът се възстановява, но котката умира. Ако вашата котка напусне дома или внезапно се разболява и умира няколко дни по-късно, това означава, че тя е поела болестта на един от собствениците или е отнела някакво заклинание или щета от къщата.

Малките котенца имат по-слаба лечебна енергияМалките котенца имат по-слаба лечебна енергия

Едни от най-силните котки, предвид мощното им биоенергийно поле, са любимците на семействата с кралска кръв, сиамските котки и знатните абисинци, пред които са се „прекланяли“ и самите фараони.

Доказано е, че тези живи същества умеят да лекуват хората поради факта, че имат чувствителни екстрасензорни способности. А много изследователи потвърдиха факта, че котките имат своя собствена специална аура, която има положителен ефект върху човешкото тяло. След като котката просто лежи до господарката или собственика си, нервната система се нормализира. А ако я погалите, тогава стрес, „ душевни терзания“ изчезват. Дори да се съмнявате дали една котка е способна да лекува, можете да проверите сами.

Всяка породиста котка е „специализирана“ в лечението на различни болести

Котките са сладки живи същества, които перфектно владеят изкуството на бърза и ефективна терапия по времето, когато лежат, спят или седят до членовете на семейството им.

Това, което нашите пухчовци просто могат да правят, е да масажират с лапите си… Да „затоплят“ части от тялото, известни само на тях, да лягат на мястото, където човек го боли, да го „облъчват“ с енергията си, да мъркат и галят, така че собственикът се успокоява.

Женските котки, за разлика от косматите момчета, съдейки по техните биологични данни, са много по-добри по отношение на изцеляването. Котките перфектно лекуват заболявания на нервната система, на храносмилателната система, на постоянното и силно главоболие.

Кои породи котки какви болести лекуватАнгорска котка

Котешката терапия зависи до голяма степен от това към каква порода принадлежи вашият домашен любимец.

Котките умеят да облекчават хода на заболяването, но има и такива, които го правят по-ефективно: Персийските котки, например,  със своята аура и енергия лекуват такива заболявания като: ревматизъм, остеопороза, артрит, артроза, могат да облекчат силните болки в ставите.

Британските и всички късокосмести котки са отлични специалисти по сърдечните заболявания. Бирманските, ангорските и сибирските котки  са „невропатолози“ – те много успешно се справят с човешката апатия, нервност, тежка депресия и дори безсъние.

Гладкокосите мърморковци перфектно лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт, цистит, уролитиаза и други сериозни бъбречни заболявания. От Сиамските котки се страхуват всички микроби и вируси в къщата, поради което собствениците им рядко се разболяват от настинка или остри респираторни заболявания. Турските ангорски и сините котки постигат зашеметяващ успех в психиатрията. Като най-спокойните, тихи и внушителни същества, тези котета помагат на пациенти с явно психическо разстройство. Поглаждайки това нежно създание, пациентът на психиатрична клиника става по-спокоен и тих, не е раздразнителен.

Терапията с котки от всяка порода, която имате у дома, протича по следния начин: вземате пухкавия домашен любимец на ръце или на колене и започвате да го галите.

Вие сами ще усетите как котката предава лечебната си сила през собствените си пръсти, чийто ефект няма да закъснее. Има котки, които сами знаят времето и мястото, кога и къде да ви докоснат, така че бъдете търпеливи и изчакайте котката да дойде сама. 

Котките даряват с женско здраве

По целия свят лекарите са склонни да твърдят, че една жена не може да се счита за напълно здрава.  Една напълно здрава жена, наред с други неща, трябва да има отлично здраве и психическо благополучие, с което котките се справят. Всяка жена и момиче трябва да мисли за това, ако иска нито тялото, нито душата ѝ да се разболеят.

Нежното мъркане, меките лапички на домашен любимец, топлината и нежността, излъчвани от котката, имат релаксиращ и успоковащ ефект върху всяка жена. Отпуснете се след изтощителен работен ден, релаксът е от съществено значение! 

Тези мустакати пухчовци дори помагат на жените да преодолеят болката по време на болезнен месечен цикъл и съпътстващите менопаузата проблеми.

По това време котката лежи върху корема на жената, страдаща от болка и започва да я затопля с тялото си. След това ще почувствате как болката постепенно ви напуска. Не е ли щастие да имаш в дома си живо същество, което с нежност, ласка и лечебно действие  да отговаря по този удивителен начин на грижите, които полагаш за него? 

Противопоказания за фелинотерапия

Лечението с домашни котки се предписва на всички болни и дори здрави хора.

Но 70% от хората, живеещи на Земята, са алергични към котешките косми. Ако сте в тези 70%, тогава определено галенето на котка, дори и да живее в къщата ви, не само няма да ви донесе здраве, но и ще доведе до факта, че ще се почувствате много по-зле. Освен това студеното и нахално отношение към котката ви няма да доведе до добри резултати. Запомнете това!

И нещо трудно доказуемо, но много любопитно

Твърди се, че котките са пратеници на Земята на извънземни цивилизации, както и че очите им са камерите, през които те ни наблюдават от дистанция. Звучи несериозно, нали? Но колко много неща са звучали навремето си налудничави и несериозни, а сега се приемат като непоклатима истина. Така че – не се знае знае ли се…

Източник: dzen.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.