Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От какво боледуват учениците

Когато децата ни започнат училище те почват да общуват с много повече хора отколкото до този момент. Това разбира се е предпоставка за по-лесно разпространение на вирусни заболяванията. Но освен това от какво всъщност боледуват децата, когато тръгнат на училище.

1. Гастрит – получава се от нередовното хранене и представлява възпаление на лигавицата на стомаха. Основните симптоми са: оригване след ядене, гадене, намален или повишен апетит, миризма от устата, стомашни болки след ядене. В случай, че вашето дете има някои от следните симптоми тогава имате нужда от консултация с гастроентеролог.

2. Късогледство – получава се от целодневното четене и писане и вечерното гледане на телевизия или игра на компютъра. Особено застрашени от това са често боледуващите от грип, пневмония и тези, които имат късогледи родители, т.е. генетична обремененост. Можете да разпознаете този проблем при детето си ако то трудно различава буквите и цифрите от училищната дъска, старае се да седне по-близо до телевизора, доближава предметите близо до очите си, присвива очи, чувства болка в очите и главата, става разсеяно. В този случай потърсете мнението на офталмолог.

3. Сколиоза – това е изкривяване на гръбначния стълб, което се получава от неправилното седене на чина. То трудно се открива в начален стадий, тъй като болка се усеща когато вече има сериозни изменения в гръбнака на детето. Можете да разпознаете проблема ако детето се прегърбва, едното рамо е по-високо от другото, едната ръка се отклонява от тялото повече от другата, при навеждане се появява гърбица. Ако имате този проблем трябва да се обърнете към ортопед.

4. Повишено кръвно налягане – може да се получи при по-чувствителни деца при които стресът, голямото натоварване в училище и преумората оказват по-сериозно влияние. Важен фактор е и заседналият начин на живот. Симптомите са трудно разпознаваеми – нарушен сън, разсеяност, непостоянство. За да сте сигурни в проблема може да се консултирате с личния лекър.

5. Невроциркуларната дистония – това е нарушение на тонуса на кръвоносните съдове и е заболяване на възрастните, но понякога засяга и децата. Причините за него са голямото натоварване в училище, бързите темпове на живот, конфликтите с учителите и съучениците, кавгите в семейството. Знаци за наличието на този проблем са: студени пръсти на ръцете и краката, “мраморна” кожа на дланите, по които се появяват бели и червени петънца, разсеяност и раздразнителност, отпадналост, агресивност, безпричинно повишаване на температурата до 37,5 С. Можете да потърсите помощта на невропатолог или психотерапевт.

 

 

 

Социалните мрежи – променят ли децата ни?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *