Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гарциния Камбоджа – най-ефективна при отслабване

Гарциния Камбоджа е цъфтящо вечнозелено дърво с увиснали клони

Плодът е жълт, с овална форма и прилича на малки тикви. Среща се в Индия и Югоизточна Азия. Корите от плодовете се използват както за подправка, така и за лекарство.

Гарциния Камбоджа е с ясно изразен кисело-сладък вкус. Поради тази причина е бил използван в продължение на векове в Югоизточна Азия, за да се направят ястията с по-плътен и завършен вкус.

Активната съставка в тази билка се нарича хидроксилимонена киселина или HCA и набира репутация като вещество, което играе активна роля за загубата на тегло чрез подтискане на апетита и чрез намаляване на способността на организма да образува мастна тъкан по време на преяждане.

През последните години проучванията се фокусират върху най-ефективната форма на HCA, за да могат да се извлече максимална терапевтична полза. Едно проучване, проведено в Япония, посочи, че по време на тренировка редовната употреба на HCA стимулира изгарянето на мазнините. Затова тази съставка е полезна за хора, които са решили да оформят тялото си и с упражнения, а не само чрез диети.

Плодчетата, които приличат на малки тикви, кацнали върху увисналите клони на Гарциния Камбоджа са използвани за лечение и на стомашни язви. Изследване от 2002 г. показва, че това е възможно, благодарение на една от съставките на Гарциния Камбоджа, а именно – гарсинол. Известно е, че тази съставка намалява киселинността в стомаха и предпазва стомашната лигавица.

Кората на Гарциния Камбоджа действа като стягащо средство, затова тя с успех се ползва при лечението на диария, както и както и при лечение на язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Способността на веществото HCA да намалява нивата на липидите в кръвта и да постига едн по-ниско ниво на холестерола в кръвта е друга полза от тази невероятна находка на природната медицина.

Съвсем наскоро се разбра, че Гарциния Камбоджа има хепатопротективна способност срещу външни токсини, като алкохол. Пак от същото изследване става ясно, че Гарциния Камбоджа пречи на чернодробните клетки да се превърнат във фиброзни, като по този начин предпазва клетките от увреждане, причинено от високите нива на кръвните липиди.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *