Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Грейпфрут за стройна фигура и здраво тяло

Много хора по света ползват грейпфрут за отслабване, но повечето от тях едва ли обръщат внимание и за останалите здравни ползи, които има този необикновен плод

Ликопенът е каротеноиден пигмент, който е отговорен за червения цвят на грейпфрута. Той е мощно средство срещу тумори и рак, тъй като действа като „чистач“ на причиняващите рак свободни радикали. Ликопенът работи най-добре с витамини А и C, които също са с доста голямо съдържание в грейпфрута.

Антиоксидантно съединение, наречено нарингенин, който се намира в грейпфрута помага за ремонт на увредена ДНК в раковите клетки на простатата. Това допринася за превенцията на рака, тъй като пречи за размножаването на раковите клетки.

Грейпфрутът сваля високите нива на холестерола. Антиоксиданти, които са открити в грейпфрута са ефективни за намаляване нивата на холестерола. Въпреки това, ако сте на лекарства с рецепта, не яжте грейпфрут и не приемайте сок от грейпфрут като питие. Грейпфрутът има отрицателна реакция с много лекарства, предписани от лекарите, които практикуват конвенционална медицина, като тези, които се използват при лечение на депресия, алергии, високо кръвно налягане, гърчове, импотентност, сърцебиене и дори HIV. Информирайте Вашия лекар, ако искате да използвате грейпфрут като редовна форма на лечение.

Освен всичко друго, грейпфрутът с успех третира много общи заболявания. Той е незаменима съставка в много лекарства за отслабване. Яденето на грейпфрут или пиенето на сок помага за лечение на обикновена настинка и треска, разтваря камъни в жлъчката, стимулира функцията на черния дроб и засилва имунитета срещу инфекции. В грейпфрута се съдържа пектин, който насърчава по-добро храносмилане. Освен това, ако искате да имате здрава и гладка кожа, непременно добавете грейпфрут в диетата си.

Можете да получите много други ползи от грейпфрут, тъй като той съдържа също важни елементи като желязо, калций, калий, манган, магнезий, фосфор, фолиева киселина и Б витамините (тиамин, рибофлавин и ниацин). Можете дори да се извлича масло от грейпфрут, който се използва с голям успех в ароматерапията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *