ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сърцебиене и задух често се получават от стрес, а не от сърце

Получавам редовно пристъпи на сърцебиене и задушаване. Личният ми лекар казва, че всичко ми е наред и изказа мнение, че трябва да посетя психиатър. Аз обаче не се чувствам луда. На какво могат да се дължат моите оплаквания ?

Таня Димитрова, Благоевград.

Предполагам, че във вашия случай се касае за една стресова реакция, която е провокирана от натрупването на вътрешно напрежение, което на моменти се проявява с неприятните усещания, за които споменавате вие. Препоръчвам ви да следвате насоките, дадени ви от личния лекар. За него е ясно, че стресът е проблем на психиката. Тава наистина ще помогне за бързото ви справяне с проблема, които иначе не можете да решите сама. Сърцебиенето и задушаването не е следствие само на сърдечни проблеми.

Искам да ви поясня и още нещо – това че личния ви лекар ви е препоръчал да отидете на психиатър съвсем не означава, че сте луда. Тук му е мястото да кажем, че в цивилизованите страни всеки си има личен психиатър, с който се консултира  по различни проблеми, касаещи  психичното здраве. Редовно с психиатър се консултират десетки милиони американци, които заемат важни постове в държавната администрация и никой не казва, че са луди. Те просто имат някакъв проблем, разрешават го и животът продължава.

Конкретно във вашия случай ако не вземете мерки смятам, че пристъпите ви ще зачестят и лечението ще продължи повече време.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *