Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цикорията не е само заместител на кафето

Цикорията е била използвана в билково лекарство от древни времена

Тази билка има много ползи за здравето. Цикорията има лек слабителен ефект, което е от полза при храносмилателни проблеми като диспепсия, лошо храносмилане и запек. Цикорията се използва за увеличаване на апетита и насърчаване на общото благосъстояние на организма.

Сушени корени от цикория се използват за лечение на жълтеница и като превенция срещу увреждане на черния дроб. Цикорията е богат на бета-каротин, така че тя може да се бори и за предотвратяване на рак на дебелото черво. Тя се използва и за лечение на камъни в жлъчката и черния дроб камъни чрез увеличаване на секрецията на жлъчен сок от черния дроб и жлъчния мехур, насърчаване на уринирането и отделяне на вредни вещества. Цикорията се използва като естествено успокоително за нервната система.

Листата на цикорията се използват за лечение на порязвания и рани и като противовъзпалително при лечение на артрит, подагра и ревматизъм. Листата от цикория също така се препоръчва също така да бъдат включени в диети за отслабване, особено за тези, които са с висок риск за развитие на захарен диабет.

Други здравни ползи от цикорията са, че понижава нивото на холестерола и подобрява на движението на червата.

Цикорията има много ползи за здравето, но е по-известна като заместител на кафето. Няма данни за странични ефекти при употреба на цикория, затова може да се възползвате спокойно от ползите на тази билка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *