Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Облепиха – уникална билка против рак и сърдечно-съдови заболявания

Морският зърнастец е известен като най-балансираният плод в природата

 

Тази билка, или по-скоро този лечебен храст е бил използван от местните тибетци в продължение на векове заради невероятните си хранителни качества.

облепиха
Облепиха – най-балансираният плод в природата

Облепихата, известна още и като морски зърнастец, съдържа повече от 190 биологично активни вещества, както и пълната гама на мастни киселини омега в перфектен баланс. Морският зърнастец съдържа и повече от 60 антиоксиданти и витамин С (300-1600 мг/100 г), което е от 4 до l00 пъти по-висока стойност от всички зеленчуци и плодове.

Билката е била използвана в Китай в продължение на повече от 12 века, където за първи път са използвани за традиционната китайска медицина укрепване на стомаха, кръвообращението и дишането.

Морски зърнастец в момента се използва в сокове, спортни напитки, желета, сладолед, козметика и лекарства.

Облепихата е богата на макроелементи и микроелементи. В нея се съдържат витамини В1, В2, фолиева киселина, C, E, бета-каротин (провитамин А) и К. В лечебния храст има каротеноиди, флавоноиди, феноли, терпени и най-малко 20 минерални кофактори.

Морският зърнастец също е и естествеен източник на 5-HT (серотонин), невротрансмитер, който помага за регулиране на емоциите.

Билката има многобройни ползи за здравето. Полезен е за сърдечно-съдовата система, повишава имунитета, действа противораково, противовъзпалително и благоприятно за кожата.

масло от облепиха
Чисто масло от облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *