Какви са ползите от прием на маслото от тиквени семки?

Маслото от тиквени семки е истинска панацея за много болести

В началото накратко ще изброим някои от най-големите ползи на маслото от тиквени семки.

– Подобрява функцията на простата
– Понижава холестерола
– Лекува цистит
– Подобрява бъбречната функция
– Използва се при болни от артрит
– Диабет
– Унищожава всякакви чревни паразити
– Увеличава производството на мляко при младите майки
– Грижи се за кожата

Маслото от тиквени семки има благоприятен ефект върху ДПХ – доброкачествена простатна хипертрофия или уголемена простата. Мастните киселини и растителния стерол, които се съдържат в маслото от тиквено семе могат да бъдат добро обяснение за подобряване на функцията на пикочния мехур и уретрата.

Хранителните вещества в маслото от тиквено семе засягат образуването на бъбречни камъни чрез намаляване нивата на веществата, които стимулират образуването на камъни и повишава нивата на съединения, които потискат тяхното образуване. Тиквените семки в историята често са били използвани за лечение на различни проблеми с бъбреците, както и пикочни проблеми и гастрит.

тиквени семки
Тиквените семки са много полезни за здравето

Смазочните ефекти на есенциалните мастни киселини и антиоксидантите са вероятната причина за облекчение на страдащите от артрит. Същите тези хранителни вещества правят по-ниско общото съдържание на лошия холестерол в кръвта и увеличават добрия холестерол. Антиоксидантите под формата на витамин А и Е също са полезни за поддържане здравето на кожата.

Проучванията показват, че маслото от тиквено семе е толкова мощно, колкото може да бъде лекарството индометацин за облекчаване на хроничния ревматоиден артрит. Това вероятно се дължи на есенциалните мастни киселини, които имат богато съдържание на антиоксиданти. Тиквените семки са показали, че имат високи нива на витамин Е, включително всички форми на токоферол.

Ако маслото от тиквено семе се използва едновременно с понижаващи холестерола лекарства, то ще засили липидопонижаващи ефекти на медикамента. Освен това има положителен ефект върху понижаване на нивата на лошия холестерол и увеличаване нивата на добрия холестерол.

Две проучвания в Тайланд са показали, че ако хапвате тиквени семки като лека закуска може да си помогнете за предотвратяване на най-често срещаният тип бъбречни камъни. Тиквените семки изглежда намаляват нивата на веществата, които стимулират образуването на камъни в урината и увеличи нивата на съединения, които потискат образуването на камъни. Някои изследвания са доказали, че маслото може забележително да намали налягането на пикочния мехур и налягането върху уретерата. Дозировката е една до три чаени лъжички дневно. Най-добре е да се приема с храна. Освен всичко друго, тиквеното семе има приложение и като питателно кулинарно масло.

масло от тиквени семки
Масло от тиквени семки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *