ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Креатинът изгражда здрави и силни мускули

Когато става дума за изграждането на мускулите, креатинът се радва на сравнително рядко разграничение между „подобрява“ и „допълва“

Тази ценна добавка работи и в двете насоки. Всъщност, от един бърз преглед на 22 проучвания, направени в тази насока, става ясно, че креатинът може да повиши ефективната работа на мускулите до 8%. Но това не е единственият начин, по който той може да направи добро за тялото ни. Малко по-надолу ще изброим още няколко причини, поради които е добре да ползвате креатин като добавка.

Креатинът помага енергийните доставки да стигнат до всяка клетка в тялото, включително и до тези в мозъка. Лишаването от сън, обаче, може да доведе до липса на този важен елемент, което води до умствена умора, освен ако не набавяте липсите чрез добавки.

Тази ценна добавка се бори и с болката в мускулите. За всички, които обичат фитнеса и движението понякога има един потенциален недостатък – мускулните болки. Осемнадесет процента от активно спортуващите страдат от нея, но само 5 грама креатин на ден може значително да облекчи болката, според едно скорошно проучване направено в Кливландска клиника.

Освен това, добавянето на креатин в крем за лице може да подобри еластичността на кожата чрез стимулиране производството на колаген, според германски учени.

За да си го набавят по естествен начин повечето хора консумират около два грама креатин на ден (най-вече от риба и червено месо). Това поставя вегетарианците в определено неизгодно положение. Изследователите показват, че вегетарианците, които са приемали по 20 грама креатин на ден в продължение на пет дни, са отчели подобрения в паметта и общ енергиен тонус.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *