Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин D пази от остеопороза и артрит

Този витамин не е нужен само на бебетата и подрастващите

Редовното излагане на слънчева светлина позволява на нашите кожни клетки да използват ултравиолетовите лъчи, за да синтезират витамин D, който има ето тези няколко важни предимства:

1.Той помага на червата да абсорбират хранителните вещества, включително калций и фосфор. Това гарантира здрави кости и силна имунна система.

2. Витамин D предпазва от остеомалация и рахит. Остеомалацията е заболяване, което причинява слабост на мускулната система и крехки кости. Тази болест е най-широко разпространена сред възрастните с недостиг на витамин D. Рахитът е скелетна деформация наблюдаван предимно при деца с недостиг на витамин D.

3. Витамин D осигурява баланс на калция в организма, който предпазва от остеопороза и артрит.

4. Витамин D регулира кръвното налягане, намалява стреса и напрежението, облекчава телесните болки и страдания чрез намаляване на мускулните спазми, намалява респираторните инфекции, помага при диференцирането на клетките, подпомага инсулиновата секреция, добър е в борбата с депресията, подобрява цялостното здраве на кожата чрез намаляване на бръчките, прави кожата мека, здрава и гладка и подобрява сърдечно-съдовата система.

5.Този витамин се препоръчва при лечение на редица заболявания. Той може да подобри функцията на бъбреците, да предпази от рак чрез контролиране на необичайно размножаването на раковите клетки, захарен диабет чрез контролиране на производството на инсулин, хиперпаратиреоидизъм чрез намаляване на паращитовидните клетки, при остеомалация чрез подобряване на костната и мускулната сила, хипофосфатемия чрез контролиране на фосфатите в организма, хипокалциемия чрез предотвратяване на анормално отлагане на калция и бъбречна остеодистрофия чрез регулиране на съдържание на калций и фибромиалгия.

Ползите от витамин D могат да бъдат подобрени чрез увеличаване на излагането на слънчева светлина, включително и чрез консумация на храни, богати на витамин D, които може да включите в диетата си като риба, масло от черен дроб на треска, мляко и яйца. Пресните плодове и зеленчуци също са добри източници на витамин D.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *