Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жълт кантарион – уникалната билка, която помага при депресия и тъга

Какво е жълт кантарион? Едва ли има някой, който да не знае

И все пак, жълтият кантарион съдържа редица мощни съединения като хиперфорин, които са „виновни“ за антидепресантните, антибактериалните, анти-вирусните, анти-възпалителните и антиоксидантни свойства на тази полезна билка.

жълт кантарион
Жълт кантарион

Какви са ползите от приема на  жълт кантарион?

Жълтият кантарион е известен санти-депресантната си дейност. Билката е била използвана в народната медицина в продължение на хиляди години като болкоуспокояващо средство, както и за лечение на леки до тежки здравни условия, включително изгаряния и натъртвания, промени в настроението, нарушения на съня, нощно напикаване при деца, малария, белодробни и бъбречни проблеми, туберкулоза, спазми на матката , ПМС, хемороиди, пептична язва, стомашно-чревни проблеми, проблеми с дишането, махмурлук и алкохолизъм.

Предварителните изследвания са установили, че жълтият кантарион може да помогне и при псориазис, болки в гърлото, хронична кашлица, инфекции на синусите, болест на Паркинсон, синдром на хроничната умора, артрит, нервни болки, депресия, тревожност и психичните разстройства.

Ползване на жълт кантарион

Проучванията показват, че жълтият кантарион има значителни количества нахиперфорин, който може да повиши освобождаването на невротрансмитери (допамин, норадреналин и серотонин), които модулират мозъчни сигнали между клетките и играят важна роля за оптималната функционалност на нашата нервна система.

Билката може също така да бъде в състояние да помогне при тревожност и депресия. В резултат на това тази полезна трева може да предизвика чувство за благосъстояние, което е добре при лека до умерена депресия, промени в настроението, зимна тъга, ниски нива на енергия, както и хронична умора.

Една обща препоръка е да се вземе една капсула екстракт от жълт кантарион три пъти дневно по време на хранене, докато симптоми съществуват.

Освен това изследователите вярват, че билката може да помогне за лечение на махмурлук и алкохолизъм. В тези състояния чай, направен от цъфтящите върхове на жълтия кантарион може да бъде много ефективен.

Жълтият кантарион има антибактериално и обезболяващо действие. Следователно, лапа направена от цветовете и листата на кантариона може да помогне при порязвания, рани, ухапвания от насекоми, циреи и натъртвания.

неврохелт при инсулт
Неврохелт помага при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *