ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо гладуването оказва лечебно действие?

Гладуването оказва многостранно въздействие върху организма на човека, защото през това време в него настъпват редица физиологични промени.

Отначало той започва да разлага и използва натрупаните мазнини. В хода на този процес от организма се отделят остатъците от пестициди и други токсини, които са се натрупали в дълбокия слой на мастната тъкан, гладува­нето помага да се контролират състоянията, които водят до заболявания на сърцето.

Изследванията показват, че диета с много ниско съдържание на мазнини по­мага на артериите да се очистят от атеросклеротични напластявания, при това в ускорени темпове. Когато на организма не достигат хранителни веще­ства, той ги търси навсякъде и използва всичко, което намери, включително и тези напластявания.

Изследване, проведено от норвежки учени, показало, че гладуването помага на хора, страдащи от ревматоиден артрит. След седемдесетдневно гладуване, последвано от спазване на вегетарианска диета, която изключва пшеницата, тяхното състояние се подобрявало значително.

По всичко изглежда, че гладуването стимулира имунната система. Очевид­но с това се обяснява подобрението в състоянието на жените, които страдат от дисплазия на маточната шийка – нарушение, което се характеризира с по­явяването на аномални клетки в нея. Обикновено дисплазията се предизвиква от вирусна инфекция и се отнася към предраковото състояние. Може да се пред­полага, че гладуването позволява на имунната система да реагира по-агресивно на вируса.

Накрая, гладувайки, можете да се освободите от излишното тегло, което от своя страна помага за понижаване на кръвното налягане. Много специалис­ти обаче не препоръчват гладуването като средство за избавяне от излишно­то тегло, тъй като отсъствието на храна забавя обмяната на веществата, изгарят се по-малко калории и когато отново започнете да се храните нормал­но, вие бързате да наваксате изгубените килограми. По тази причина след края на гладуването трябва бавно да увеличавате количеството на консумираната храна и постепенно да се връщате към предишния ди режим на хранене.

 

Чудесно и здравословно допълнение към диетите са хранителните добавки, които засилват положителния ефект:

 

Нова дума в диетологията!

Омръзнаха ли ви продуктите, които засилват метаболизма, но събуждат вълчи апетит? Или пък тези, които потискат апетита, но въпреки това не отслабвате? Само сега имате решение на всички тези проблеми едновременно!

Американският Фет Бърнър на “Swanson” –

3 отслабващи продукти в 1!

Фет Бърнър съдейства едновременно за изгаряне на мазнините, за детоксикация и изхвърляне на излишните течности и за потискане на апетита. Сега в една таблетка е събрано всичко, което според съвременната наука е нужно, за да се отслабне без да последва обичайния йо-йо ефект.

Различни проучвания показват, че Фет Бърнър, на водещата американска фармацевтична компания „Swanson”, се e ползвал с най-голямо доверие през последната година при хората, които посещават фитнес залите или активно работят за намаляване на теглото си. Той помага за месец да се свалят между 2 и 6 килограма.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *