ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Включете аминокиселини в дневното меню за добро здраве

Белтъчините, градивните елементи на мускулите и други тъкани, са изградени от аминокиселини

 

Доброто хранене призовава за ежедневна доставка на аминокиселини, за да предостави на тялото материалите, от които се нуждае. Това е необходимо и за допълнителния тонус на мускулите.

Осем аминокиселини се наричат незаменими аминокиселини, защото те трябва да присъстват във вашето хранене почти всеки ден – за разлика от други аминокиселини, тялото ви не може да ги създаде от други източници.

След усилени тренировки или работа, нуждата ви от протеини и аминокиселини е силно изразена. Протеиновите добавки с аминокиселини, които се предлагат на пазара, са популярни не само за спортисти, защото те повишават нивата на аминокиселините в кръвта, аминокиселини, от които тялото ви се нуждае за да изгради силни мускули. Аминокиселините в тези добавки като цяло са свободни аминокиселини, което означава, че те не са химически свързани с други вещества и може да се абсорбират по-бързо от тялото ви.

Обикновено храните, които съдържат аминокиселини са по-тежки от други храни, богати на протеини, така че храносмилателната система трябва да бъде в добро работно състояние, за да направи най-доброто за използване на аминокиселините, които храните осигуряват. Затова е добре да си купите готови препарати, които се усвояват от организма много по-лесно.

След като протеините се разграждат, вашето тяло абсорбира и използва аминокиселините или ги съхранява в черния дроб, където те да направят необходимото за поддържане на мускулите и тъканите.

Аминокиселините участват в изграждането и на важни ензими, които поддържат биохимичните реакции и производството на хормони, които влияят върху обмяната на веществата, хемоглобина , който пренася кислорода в тялото и антитела, които помагат на имунната система при борбата й с инфекциите.

Протеиновият дефицит е често срещан проблем при недохранените хора или при тези с ограничени диети, или които имат проблеми с усвояването на хранителните вещества от храната. Твърде много протеини също може да бъде причина за проблем при хората с хронични дегенеративни заболявания като артрит, рак, сърдечно-съдови заболявания и диабет.

И нервната ви система зависи от аминокиселините, за да работи добре. Така например, липсата на аминокиселината триптофан може да доведе до понижава нивата на серотонина, който е свързан с депресия и безсъние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *