ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 неочаквани ползи от годжи бери

Малките плодчета имат най-високо съдържание на витамин С

 

Какви са 10-те неочаквани ползи от консумацията на годжи бери?

1. Удължават живота

Десет трилиона клетки на тялото ви са под постоянна атака от свободните радикали. Тези вредни за околната среда вещества могат да ускорят стареенето чрез унищожаване на жизненоважните клетки по-бързо, отколкото те могат да бъдат заменени. Затова годжи е известен като „плод на дълголетието“.

2. Повишават вашата енергия и сила

Класирана като една от най-адаптогените добавки, годжи увеличава издръжливостта. Тя помага за премахване на умората, особено когато се възстановяваме от някакво заболяване.

3.Изглеждате и се чувствате по-млади

Годжи стимулира освобождаването от хипофизната жлеза на HGH, човешки растежен хормон и хормона на младежта. Ползите от HGH са обширни и включват намаляване на мазнините в тялото, подобряване на съня, подобряване на паметта, ускорено изцеление, възстановена либидо, и по-младежки вид.

4. Почти един на всеки четирима възрастни в България има високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да доведе до инсулт, инфаркт, сърдечна недостатъчност и/или бъбречна недостатъчност. Ето защо високото кръвно налягане често се нарича „тих убиец“. Проучване от 1998 г. показа, че повишеното кръвно налягане може да бъде предотвратени значително от полизахаридите, а те се съдържат в доволно голямо количество в плодчетата годжи.

5.Предпазва от рак

Годжи е един от малкото растителни видове на земята, които съдържат анти-рак минерала германий. Със своите антиоксиданти и уникални полизахариди той може да спре генетичните мутации, които могат да доведат до рак. Някои учени смятат, че годжи може да бъде особено добра добавка за предотвратяване на рак на черния дроб, защото той упражнява защита на черния дроб и има противоракови ефектити. Това е важно, тъй като черният дроб е основен детоксикиращ орган на тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *