Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Когнитивно поведенческата психотерапия – ефективен метод за лекуване на депресия

Един от методите за лекуване на депресия е когнитивно поведенческата терапия. Този метод е доказал своята ефективност не само при депресия, но и при други психологически разстройства.

Този метод разглежда депресията от страна на когнитивните дисфункции и физиологичните последици от тях.

Каква е същността на този метод на лекуване на депресия?

Първо тук се отчита факта, че страдащия от депресия изпитва едно много негативно възприемане на собствената си личност. Той се преценява като неспособен, нежелан, незначим и абсолютно безполезен индивид и даже вреден за себе си и за най-близките му хора.

Друго, което се отчита при провеждането на когнитивно поведенческата терапия е възприемането на света от болния. Той го възприема изцяло в черни краски, като негативен и провалящ. Той не очаква нищо хубаво от него, а само болка, разочарования и страдание.

Тази терапия за лекуване на депресия оценя всичко това и със своите способи предлага на депресирания разбиране за изграждане на своя собствена реалност и за последиците от това.

Как става това?

В една подкрепяща среда и обстановка, пациентът се обучава да мисли по-позитивно и рационално. След промяна на негативните мисли и убеждения неизбежно се променят и чувствата, а от там и поведението, защото то е реакция на личното възприемане на определена мисъл и убеждение.

Ето така тази терапия ни предлага ефективно и безболезнено лекуване на депресия.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *