Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво смятат американските лекари за депресията и лечение на депресия?

Милиони американци се разболяват от депресия само за една година, сочат медицинските статистики. Всъщност става въпрос за клинична депресия, която често се нарича биполярна депресия или тежка депресия.

Според Американската Психиатрична организация за да се твърде, че имате клинична депресия, трябва да проявявате поне 5 от следните 8 симптоми на депресия, в продължение на поне един месец:

1.     Загуба на тегло поради липса на апетит или напълняване вследствие преяждане;

2.     Често безсъние или хиперсомния( състояние на прекалено продължително  спане);

3.     Липса на интерес към обичайни дейности, намаляване и на сексуалното желание;

4.     Преобладаващо чувство на умора и отпадналост;

5.     Прекомерна активност или пълна липса на такава;

6.     Трудно концентриране;

7.     чувство за безполезност и вина;

8.     Самоубийствени мисли;

Най-често прилаганият метод за лечение на депресия са антидепресантите, но те не са винаги най-доброто решение. За това има няколко причини. Най-напред при лечение на депресия с антидепресанти е възможно повторна поява на болестта, както и изграждане на зависимост към тези лекарства. Една алтернатива на антидепресантите, която започва да печели популярност и да има все повече поддръжници е когнитивната терапия.

Тя се стреми да манипулира химията на мозъка, така че да въоръжи пациента с ново „оръжие” за нормален живот. Всъщност, когнитивната терапия учи пациента как да замени отрицателните мисли с други по-позитивни и градивни. Това преструктуриране на мисловния процес не просто ви освобождава от чувството на безпомощност или загуба на контрол, но в действителност води до стабилизиране на мозъчните химични процеси.

Това накратко е новия американски подход за лечение на депресия.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *