ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дисекция на алкохолизирания тийнейджър

Бира и водка са особено предпочитани от родните начинаещи алкохолици

Подрастващите по правило предпочитат „твърдия“ алкохол, заради бързото му действие и постигането на желаните усещания. Но когато са в компания и на купон, те предпочитат бирата, както и модните напоследък бутилирани газирани коктейли. Точно те са същински капани за наивници. Мнозина смятат, че са слабоалкохолнй и не са същинско „пиене„. За това мнение впрочем допринасят и етикетите им, които правят всичко възможно да прикрият рисковете от консумацията им. Нищо, че специалистите отдавна бият тревога как ниските цени на алкохола и широкото му рекламиране поощряват пиянството сред младите.

В днешно време се установяват случаи на остра алкохолна зависимост още при деца само на 12 години.

А пиенето излага подрастващите на сериозни рискове, като опасност от инциденти, секс без предпазни средства и други беди като загуба на съзнание и алкохолна кома. Не бива да се подценява и риска от възникване на проблеми с ученето и с общуването. Опасността е толкова по-голяма, колкото по-уязвими са от тази дрога младите хора.

Как да им помогнете? Алкохолното опиянение е по-лесно за диагностициране от приемането на други видове наркотици. Няма как да не забележите, че тийнейджърът е злоупотребил с чашката. Ако му е за първи път, не го драматизирайте и просто поговорете с него, след като му се избистри главата. Припомнете му, че алкохолът е дрога и че към него се развива зависимост. Продължи ли обаче да посяга към чашката, не си затваряйте очите, а потърсете специализирана помощ. И никога не давайте алкохол на детето си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *