Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ретровирус убива туморните клетки

Микроорганизъм, който нормално предизвиква хрема при децата, може да участва в борбата с рака, откриха изследователи. Те предполагат, че този ретровирус, който обикновено предизвиква леки настинки или стомашни разстройства, има възможността да убива туморните клетки.
Вирусът, който ще се дава на пациентите чрез вливане, може да бъде използван в бъдеще за борба с различни заболявания, включително рак на кожата и гърдата.
Интересното е, че той е свързан с по-малко странични ефекти, отколкото конвенционалното лечение. Тепърва предстои стартиране на клинични изпитания при хора. Ако те са успешни, учените се надяват да се създаде противотуморно лекарство, в основата на което ще бъде вирусът. Те смятат, че това ще бъде възможно в следващите 3 години.
Професор Алън Милчър от университета в Лийдс и водещ на изследването отбелязва, че химиотерапията, радиотерапията и хирургическата намеса са важни и може би незаменими лечения при раково болните. Въпреки това вирусите е възможно да предизвикат много по-различна реакция, отколкото лечението без тях. Ретровирусите навлизат в туморните клетки и ги убиват, като в същото време засилват имунната система да се бори с болестта. Учените се притесняват, че ще бъде необходимо вирусът да е директно инжектиран в туморното образувание. Изследване, публикувано в списание Science TranslationsI Medicine, обаче е установило, че вирусът може да бъде доставен и интравенозно. Веднъж попаднал в кръвоносната система, той ще бъде пренесен към тумора.
Ретровирусът вече е тестван при хора с рак на главата и врата, като предварителните резултати са били доста обещаващи. Ако изследването е успешно, лечението ще бъде широко разпространено за употреба от 2015 година.
Д-р Джули Шарп от Британския изследователски център за рака смята, че изследването е изключително обещаващо и се надява един ден то да се превърне в стандартна терапия за лечение на това заболяване.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *