Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наночастици срещу тумори

Френска фирма извършва обещаващи клинични опити с пациенти, засегнати от саркоми – ракови образувания в мускулите на крайниците, като им инжектира частици, които са един милион пъти по-малки от дебелината на човешкия косъм, с цел да се увеличи многократно ефектът от радиотерапията.
„Първата фаза от клиничните опити с пациенти цели да се провери безвредността на хафниевия оксид – наночастица, която, след като проникне в тумора, би трябвало да увеличи ефекта от рентгеновите лъчи при радиотерапия – посочва директорът на фирма „Нанобайотикс“ Лоран Леви. – Предвиждаме втора фаза от клиничните опити с много повече пациенти с наночастици, които вече са изпробвани върху мишки.“
„Експериментите ин виво с животни дадоха обнадеждаващи резултати и не виждам защо методът да не бъде приложим върху човека – допълва радиотерапевтът д-р Жан-Мишел Вантзел от клиника „Артман“ в Ньой сюр Сен, Париж. – Ако методът проработи, това ще е истинска революция в терапията.“ Методът ще е приложим в борбата с неоперабилни и трудни за лечение чрез радиотерапия тумори заради намиращите се близо край тях органи. Това означава, че наночастиците ще могат да се използват в борбата с рака на простатата при мъжете, рака на черния дроб, панкреаса, ректума, хранопровода и дори при мозъчни тумори.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *