Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йордан Йовчев: Тялото ме боли – всеки ден нещо различно ме мъчи!

  • Сега обаче се чувствам по-добре и ако се наложи, мога да участвам на Европейското

Легендарният ни спортист Йордан Йовчев завърши седми на финала на халки на Олимпиадата в Лондон и изправи на крака цялата зала. Ветеранът в родната ни гимнастика по-скоро побе­ди себе си и многото си болки и хронични страдания, които го мъчат, отколкото конкурентите си. Данчо е роден на 24 февру­ари 1973 г. в Пловдив. Той е най-успешният български спортен гимнастик. В кариерата си до момента има четири медала от олимпийски игри – един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен световен шампион – на земя и халки Ж (2001, 2003) и два пъти се класира втори (2002). Йовчев участва на 6-те поредни олимпиади от 1992 г. насам, което го прави абсолютен феномен в света в областта на гимнастиката. На последните пет олимпиади е на финал. – На олимпийските игри в Атина през 2004 г. 39-годишният гимнастик спечели сребърен ме­дал, като златният му бе отнет в полза на гимнастика на дома­кините Димостенис Тамбакос.

Ето какво разказа за здравето и бъдещите си планове големи­ят спортист след последно- то си класира­не на олимпий­ски финал.

 

Йордан Йовчев:

„Вече тялото ми се опитва да ми каже, че сьм прекалено стар. Гърбът ме боли, глезените ме убиват. Опитвам се да оцелея, а тялото ми се разпада. Аз обаче съм тук, ще се насладя на шес­тите си олимпийски игри и ще се опитам да спася Българската федерация по спортна гимнас­тика“, сподели Йовчев пред агенция „Ройтерс“ в началото на надпреварата.

Не само журналистите, но и зрителите намират, че легендар­ният ни спортист прилича повече на съдия или треньор, отколкото на активен състезател.

„Шансовете ми за медал вече граничат с нулата. Сега не разчи­там на титла, докато в миналото винаги съм се борил за златото. Наистина е жалко, че досега не съм печелил най-голямото отли­чие в кариерата си“, признава още ветеранът.

Той нито потвърди, нито от­рече, че ще продължи кариерата си. Големият гимнастик сподели, че има огромно желание да про­дължи активната си състезателна кариера, но всичко зависи от това как ще се чувства.

„В момента се чувствам много по-добре и мога да участ­вам на халки на Европейското първенство, ако не се събере отбор. Сега обаче първо трябва да се възстановя. С екипа рабо­тихме усилено през последните седмици. Имах много болежки, една кратка почивка ще ми се отрази добре. Всеки ден нещо различно ме боли – сега глезенът ме мъчи. Ако след почивката се чувствам добре, както в момен­та, тогава определено може да направя още едно състезание“, допълни легендата.

 

Гимнастикът заяви, че се чувства много доволен от представянето си в Лондон. „Според мен се представих достойно. Самото влизане във финала беше из­пълнение на нашите цели. До­пуснах съвсем лека грешка при приземяването, но не мисля, че дори и да го бях изпълнил перфектно, щях да спечеля медал. Тогава щеше да ме е яд, ако бях завършил четвърти, а не седми, защото пак нямаше да съм в челната тройка. Аз бях щастлив, че съм сред млади хора на най-големия спортен форум. Играх добре, направих финал. Трябва да бъда щастлив с резултата, който направих. Благодаря на всички, които ме подкрепяха. Надявам се на следващите олимпийски игри да има друг наш гимнастик или гимнастичка, и да усетят атмос­ферата от участието на такива игри. Нямам олимпийска титла, но не съжалявам. Удовлетворен съм от кариерата си“, обобщи уникалният ни спортист.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *