ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кафето не е само любима напитка, но и прекрасно лекарство

Незабравимият вкус и аромат на кафето го правят любима напитка

То тонизира и ободрява, но не по-малка полза може да получи и нашата кожа, ако я поглезим с маски, лосиони и други козметични средства по рецепти за красота с добавено кафе.

Напоследък много специалисти в областта на храненето отбелязват полезните свойства на кафето, а в удивителните свойства на кафеените зърна започнаха да се вглеждат и козметолозите.

Каква полза може да донесе кафето на кожата?

То съдържа не само кофеин, но и много други вещества: плодови и органични киселини, мазнини, алкалоиди, минерали, желязо, магнезий и калий.

Кафееното масло е богато на линолева киселина, която играе важна роля във формирането на липиднага бариера на кожата. Тази киселина повишава еластичността и препятства стареенето на кожата, има противовъзпалителни и фотозащитни свойства, информира ни вестник „Феномен“.

И все пак повечето от нас свързват кафето с кофеина. Но той също е полезен за кожата. Кофеинът я тонизира,
подобрява микроциркулацията на кръвта, стимулира много физиологични и биохимически процеси в организма – например разграждането на мазнините. Затова можете да го откриете в състава на много антицелулитни кремове и телове за отслабване, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *