Начало / Здравословен живот / Диети и отслабване / 3 правилни стъпки за овладяване на апетита

Промоционални продукти3 правилни стъпки за овладяване на апетита

Запомнете, че само воля не е достатъчна. Необходими са и действия!

Преценявайте размера

С изследване е доказано, че колкото по-голяма е порцията, толкова повече ще изядем. Започнете диетата с подмяна на чиниите. Използвайте по-малък размер и си сипвайте по-малко храна. Ако държите на количеството, включвайте в менюто си само нискокалорични храни. Не пренебрегвайте салатите и зеленчуковите супи. Те засищат и след това ще изядете по-малко от основното ястие. Сведете десерта до няколко хапки от любимата ви сладост или до един плод.

Контролирайте метаболизма

Ако дълго време подлагате организма си на глад, той ще реагира не с изразходване на запасите от мазнини, а със забавяне на метаболизма. Затова строгите диети имат краткосрочен ефект. В началото бързо топите килограми, но постепенно процесът се забавя. Не пропускайте хранене. Закуската ще разбуди обмяната и до обяд ще изгорите приетата храна. За междинни закуски използвайте ядки, плодове или кисело мляко.

Не бързайте

Процесът на отслабване не търпи бързане. Организмът ни се ръководи от изключително строги правила, които нямат нищо общо с нашето желание за стройна фигура. Поставяйте си реални цели, за да не се разочаровате. Свалянето на 1 кг на седмица е една от тях. Но става дума да трайно сваляне на килограмите, постигнато в резултат на 7 дни рационално хранене. Защото 1 кг може да свалим и с 1 ден глад, но на другия ден той ще се върне отново.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*