Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има начин да удължим живота си!

  • Много е просто. Трябва да правим така, че всеки ден да ни носи нещо ново!

Така твърди астро­логът Микаел от Ас­трологичния център по феноменология, като се позовава на наука, нарече­на психология на времето. И обяснява, че тази наука е дял от астрологията и психоанализата, която се занимава основно с начините, по които на­шето съзнание възприема дължината на времето. „Психология на времето е не само изключително вълнуваща и интересна наука, но и може да бъди изключително полезна в едно нещо. – пояснява ас­трологът. – Това е целта да направим живота си по-дълъг. След определена възраст дните просто профучават край нас и не усещаме как са изминали дори и десет години. Та­кава съдба не е желана от никого и за щастие пси­хология на времето дава шанс да забавим дните и да преживяваме събития­та много по-пълноценно“ – добавя г-н Микаел.

„При малките деца един ден се усеща колкото една година за възраст­ните. Затова дечицата винаги са изключително разочаровани, когато им обещаем, че ще им купим желаната играчка, но не днес, а утре. Съществу­ва една основна причина, която кара възрастните да усещат времето много по-кратко. Мозъкът измерва дължината на дните според насите­ността на събитията. Колкото повече събития, толкова по-дълги ни се струват часовете. А ето и най-важният момент. Ако събитията са нови. за нас, тогава времето тече мнозо по-бавно. При децата всеки ден носи изключително нови неща. Всяка минута е някакво откритие. Затова за мал­ките дните изглеждат като години“.

АКО МОЖЕМ ДА ИЗБЯГВАМЕ РУТИНАТА, ЩЕ ПРЕЖИВЯВАМЕ ЖИВОТА СИ ПО- ПЪЛНОЦЕННО

Астрологът обяснява, че решението е много просто. Трябва да се на­учим да живеем така, че всеки ден да ни носи нещо ново. Нещо, което не сме правили или виждали. Ру­тината кара месеците да ни се струват като часо­ве. Това, което психология на времето препоръчва, е да избягаме от рутината, за да преживяваме живо­та си по-пълноценно.

„Хубавото е, че няма нужда да правим гранди­озни промени в живота си – продължава Микаел. – Малките новости също могат да вършат чудес­на работа. Стигнете до работното място по нов път. През обедната почивка идете на ресто­рант, който не сте посе­щавали досега. Купувайте си списания, които не сте чели досега. Ходете по екскурзии. Всякакви но­вости могат да излъжат съзнанието, че денят е бил по-дълъг от обикно­вено.

Като цяло динамични­ят живот се преживява като по-дълъг и пълноце­нен. Не всеки е способен или има желание за по-приключенско ежедневие. И все пак е важно да тър­сим новостите, за да не позволим на времето да ни се изплъзва“ – препоръч­ва астрологът.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *