Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разберете кои билки лекуват конюнктивита

Билките са алтернатива за много заболявания

Разберете кои билки лекуват конюнктивита
Разберете кои билки лекуват конюнктивита

Рецептите на народната медицина за лечение на конюнктивита са основани на принципа за премахване на паренето и потискане на алергените с помощта на отвари от билки.

Съответно не може да има единна рецепта, която да даде стопроцентно гарантиран резултат. Важно е да не се влоши ситуацията, затова трябва да се избират билки, които да не предизвикат алергия.

Подходящи са отвари от боровинка, исландски мъх, корени на девисил, листа от къпина, бял равнец, детелина, невен, лапад, маточина, пелин, роза, репей, вербена, бреза. Списъкът може да се продължи, но помнете, че растението трябва да има имуномоделиращо и противовъзпалително действие. При това отварите могат да се използват както външно (за промиване на очите), така и да се пият (обикновено 3 пъти дневно).

При конюнктивит се препоръчват също компреси преди сън от смес от яйце с настърган суров картоф и да се намазват клепачите с орехово масло до изчезване на симптомите.

Ефективни са и компресите на очите от чай или отвара от семена на копър. А като профилактика трябва да употребява за храна боровинки, да се пие отвара от шипки с мед, чай от лайка. Полезна е също отвара от целина и коприва и всекидневният прием на разтвор на мумие (в 1 л вода се разтваря 1 г мумие, разтворът се пие по 100 мл дневно).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *