Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пушенето защитава от мозъчен тумор!?

  • Пози­тивният ефект обаче не е предиз­викан от самия никотин

Вече има доказателства за това, че пушенето съкращава с почти 60 на сто риска от неврином на слуховия нерв. Това не се случва, ако човек не пуши, а смър­ка тютюн. Поради този факт сътрудниците от Университета в Охайо направили следния извод: възможно е защитата да се гарантира от самия процес на горене на ци­гарата или други съеди­нения, намиращи се в нея. По-скоро пушенето лиша­ва клетките, произвеждащи миелин, защитната обвивка на нервите, от необходими­те вещества и не им поз­волява да об­разуват ту­мор. Добро­качествени­ят неврином на слуховия нерв се об­разува и на­раства върху ушния нерв, който съеди­нява ухото и мозъка. Нобообразуванието може да провокира възникване на звън в ушите, загуба на слуха и главозамайвa­не. Най-явната връзка между пушенето понижения риск от този рядък мозъчен тумор се наблюдава по-често при мъжете. И нещо интерес­но: тези, които са пушили дълго време, но са успели да откажат цигарите, не са защитени от този вид тумор.

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *