Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли колко полезни са слънчевите мандарини?

Колко малко знаем за полезния и вкусен плод

Едва през XVIII в. европейците оценили потресаващия вкус и неповторимия аромат на мандарините, който мнозина днес асоциират с мириса на щастие. А и цветът на този цитрус ни кара да се усмихнем, създавайки особено настроение -мандариново…

Знаете ли колко полезни са слънчевите мандарини?
Знаете ли колко полезни са слънчевите мандарини?

ПОЛЕЗНИТЕ МАНДАРИНИ

Мандариновата диета за отслабване е не просто вкусна и ефективна, но и полезна, защото в този ярък цитрус се съдържат огромно количество витамини, въздействащи благотворно върху организма. На първо място това е витамин С, повишаващ имунитета и създаващ истински щит срещу простудни заболявания. Освен това те съдържат витамини от групите В, D, К, Р, поддържащи работата на сърцето, подобряващи зрението, защитаващи и възстановяващи костната тъкан.

Мандарините съдържат минерални соли, пектини, етерични масла, гликозиди, които стимулират обмяната на веществата, разграждат мастната тъкан, а магнезият, калият и калцият помагат да се подобри състоянието на кожата, косите, ноктите.

Нобилетинът в състава на мандарините препятства отлагането на мазнини във вътрешните органи (на първо място черния дроб). Освен това стимулира експресията на гените, което ускорява обмяната на веществата.

Това уникално вещество предотвратява диабета на ранен стадий, препятства атеросклерозата, следователно снижава риска от инсулт и инфаркт.

Независимо че мандарините са доста сладки, захарите в тях не са много. Плодът се състои предимно от вода и е нискокалориен. Освен това мандарините снижават нивото на захар в кръвта и доставят на организма вещества, помагащи му да се самоизчисти от шлаките. Благодарение на бетакаротина и фолиевата киселина, калция, магнезия и фосфора мандариновият сок укрепва зъбите, помага в борбата със стреса и дори е прекрасно противогъбично средство. Ето защо цитрусовите плодове неизменно трябва да влизат в менюто, ако се грижите за своето здраве и доброто си самочувствие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *