Физически упражнения помагат при болки в гърба

Изследванията свидетелстват, че хората, занимаващи се с аеробика, са подложени по-рядко на опасност от травми в гърба. При добра физическа форма кръстът също е силен и гъвкав.Това означава, че е добре поне три пъти седмич­но за не по-малко от 30 минути да се занимавате с аеробика.

Гърбът ще ви боли много по-малко, ако имате силни мускули на коремната кухина. Правете всеки ден упражнения, които укрепват тези мускули. Ето едно такова упражнение:

 • Легнете по гръб, стегнете краката в коленете и притиснете ръцете към тялото си. Бавно, с усилие вдигнете нагоре таза си, без да откъсва­те от пода раменете и стъпалата си. Останете в това положение 30 секунди, след което се върнете в изходната поза. Повторете още 5 пъти. Това упражнение се изпълнява сутрин преди закуска.
 • Заседналият начин на живот е много вреден за гръбначния стълб. Затова използвайте всяка пауза в работата си, за да свалите напрежението от измо­рения си гръб.
 • Седнете на стол, изправете гърба. Бавно, с усилие разперете лактите колкото може повече. Направете упражнението 10 пъти.
 • Подпрете се на седалката на стола и няколко пъти с усилие вдигнете и отпуснете таза.Усещате ли как се напрягат мускулите ви? По време на упраж­нението не се прегърбвайте, дишайте равномерно. Изпълнете упражнението 10 пъти.
 • Упражненията за горната част на гърба ще ви помогнат да избегнете болките в гръбначния стълб. Те също могат да се изпълняват на работното място.
 • Болки в гърба се получават често и след продължително пътуване с кола. Шофьорът може да прави упражнението направо на мястото си зад волана.
 • Раменете са отпуснати надолу, главата е леко вдигната нагоре, тилът е
 • подпрян на седалката – останете В това положение например 7 секунди, докато светофарът свети червено.
 • □От време на време се опирайте на нещо с ръка или крак. Много е полезно за гърба единият крак да се вдигне на по-високо – ниско столче или стъпало. Освен това винаги можете да се подпрете на някаква мебел или перила. Това ще облек­чи много гръбначния стълб.
 • Често болките в гърба започват с пристягане в раменете. За да го избег­нете, правете всеки ден следните упражнения, като всяко едно от тях повта­ряте по 8 пъти:
 • Седнете на края на стола, без да облягате гърба си. В умерен ритъм вди­гайте и отпускайте двете рамена. Ръцете трябва да висят свободно край тялото.
 • Повдигайте едно след друго рамената нагоре – първо дясното, после ля­вото. Движенията ви трябва да са много плавни и в никакъв случай резки. Дишайте равномерно и дълбоко.
 • Много е важно да съхраните гъвкавостта си. Изпълнявайте упражнения за мускулите на кръста и сухожилията на колената.

Специалистите по болести на опорно-вдигателния апарат препоръчват физическите упражнения да бъдат съпроводени и с прием на хранителни добавки за максимален ефект. В аптеките се предлага РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА – № 1 продукт за здравето и грижата за ставите. Добре е да знаете, че редовният прием на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА помага при:

–         Облекчаване на болките в гърба и шията;

–         Подобряване на еластичността и здравината на ставите и сухожилията;

–         Проблеми с костите, зъбите ноктите и кожата;

–         Възстановяване при обездвиженост;

–         Контрол на нивата на лошия холестерол и кръвното налягане;

–         Подпомагане функциите на сърдечно-съдовата система, мозъка и нервната система – особено важни за възрастните хора

 

Има решение за болките в гърба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Физически упражнения помагат при болки в гърба

 1. hristo каза:

  Не само, че помога – това е единственото нещо, което наистина помага при болки в гърба и кръста. Пробвал съм и други колани за кръста, но този е най-високо качество.

 2. Симо каза:

  За Реставит съм чувал доста и то предимно положителни мнение, но този колан Нанобелт ме заинтригува. Баща ми е с дискова херния и му препоръчаха да носи ортопедичен колан, а този освен това е и магнитен! Казвате, че помага?

 3. Вики каза:

  Този колан Нанобелт е супер наистина. Аз съм го взела за майка ми и тя е много доволна, но Реставит не сме пробвали. Чувала съм и хубави и не дотам добри отзиви…

 4. ilia angelov каза:

  Аз съм чувал, че екстрактът от зеленоуста мида помага при такива състояния. Гледап наскоро по Дискавъри, че и от други морски животни правят болкоуспокояващи лекарства.

 5. katia iv каза:

  Не знам дали тези хапчета помагат, но аз използвам калана, който си купих от този сайт – Нанобелт и мага да кажа, че наистина намалява болката при болки в кръста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *